Mitt ute på västgötska landsbyggden ligger Knistad med anor från 1300-talet. Till gården hör 17 byggnader och en smula mark. Gården såldes för 46,6 miljoner under 2014.

Mitt ute på västgötska landsbyggden ligger Knistad med anor från 1300-talet. Till gården hör 17 byggnader och en smula mark. Gården såldes för 46,6 miljoner under 2014.

10 knep när du ska sälja din gård

Av Helena Nimbratt
Försäljningen går snabbast och priset blir högst när köparna trivs och känner sig avslappnade. Det gäller även när beslut ska fattas. Här får du designpsykologen Sally Augustins bästa säljknep.

1. Släpp in så mycket dagsljus som möjligt. Dagsljus är ett magiskt elixir för oss människor. Det höjer humöret och sänker stressnivåerna.

2. Utsikt över naturen har en lugnande effekt. Att stimulera den mentala återhämtningen är viktigt vid home styling eftersom det gör att besökarna minns bostaden bättre. Gröna växter är användbara.

3. Möbler och synliga föremål i ett hem ska väljas med omsorg. Ha högst ett par personliga foton i varje rum.

4. Om de potentiella köparna kan förväntas ha formella bjudningar kan man antyda hur väl lämpad bostaden är för detta genom att placera en vit duk på matsalsbordet.

5. Föremål får inte förknippas med politiska partier och liknande som en potentiell köpare kanske inte stödjer eller kan uppleva som provocerande.

6. Människor trivs i miljöer som åldras med stil. Antikviteter är bra element i en homestyling.

7. Naturligt varmt ljus eller varm belysning från glödlampor höjer humöret och minskar stressnivån.

8. Alla möjligheter till att påverka inomhusmiljön vad gäller belysning, temperatur, ventilation och luftfuktighet bör betonas.

9. När vi är varma blir vi mer sociala och generösa mot andra och rent allmänt en bättre. Temperaturen i stylade hem bör därför ligga på 21°C.

10. Behagliga dofter höjer humöret – det är dofter som vi associerar med vackra sommardagar eller semester, men även använda dofter av bakverk och godis får köparna på gott humör.

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.