Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

3 klassiker från Louis Vuitton

Av Helena Nimbratt
Har du alltid drömt om att äga Louis Vuitton-väska eller är du sugen på att utöka garderoben med en ny? Här är tre älskade och klassiska modeller.

Den tidlösa väskan känns igen på sina klassiska snitt, kvalitetsmaterial och genomtänka detaljer. Färgskalan får gärna gå i neutraler som svart och vitt eller bruna toner som konjak, kola eller kaffe – precis om en tvättäkta och underbar Louis Vuitton.

Kvalitet, varumärke, hantverk, klassiska snitt och en medveten enkelhet i detaljer och design gör en tidlös accessoar. De håller stilmässigt säsong efter säsong och kännetecknas av att åldras med värdighet och bli snyggare och mer värdefull ju längre tiden går. Det kan vara bra att veta om man går i investeringstankar och vill köpa till exempel en Louis Vuitton-väska.

Lär känna ditt älsklingsmärke Louis Vuitton 

Ett varumärke med anor och lång gedigen historia är i de flesta fall en bra investering och något som kan bli en klassiker. Här har du tre väskor som ligger högt upp på tusentals kvinnors önskelista.

ALMA. Louis Vuitton Alma uppkallad efter ”Place de l’ Alma”, ett elegant torg i slutet av Avenue Montaigne i Paris är älskad av mängder av kvinnor. Den eleganta formen och den rymliga väskan gör att den passar både som arbetsväska och aftonväska.

Modellen Alma är rymlig och innehåller flera rymliga fack.

Modellen Alma är rymlig och innehåller flera rymliga fack.

NOÈ. 132 skapades klassikern Noé på efterfrågan av champangeproducenter som ville ha en väska som skulle rymma fem flaskor. I dag är den en älskad vardagsväska som finns i två storlekar.

Noé har blivit en vardagsfavorit.

Noé har blivit en vardagsfavorit.

KEEPALL. Louis Vuitton weekendväska Keepall från 1930 är en av de mest populära väskorna från Louis Vuitton under många år och finns i flera olika storlekar och även material. Monogram Canvas är i den som är mest eftertraktad.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:
Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.