Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

3 klassiker från Louis Vuitton

Av Helena Nimbratt
Har du alltid drömt om att äga Louis Vuitton-väska eller är du sugen på att utöka garderoben med en ny? Här är tre älskade och klassiska modeller.

Den tidlösa väskan känns igen på sina klassiska snitt, kvalitetsmaterial och genomtänka detaljer. Färgskalan får gärna gå i neutraler som svart och vitt eller bruna toner som konjak, kola eller kaffe – precis om en tvättäkta och underbar Louis Vuitton.

Kvalitet, varumärke, hantverk, klassiska snitt och en medveten enkelhet i detaljer och design gör en tidlös accessoar. De håller stilmässigt säsong efter säsong och kännetecknas av att åldras med värdighet och bli snyggare och mer värdefull ju längre tiden går. Det kan vara bra att veta om man går i investeringstankar och vill köpa till exempel en Louis Vuitton-väska.

Lär känna ditt älsklingsmärke Louis Vuitton 

Ett varumärke med anor och lång gedigen historia är i de flesta fall en bra investering och något som kan bli en klassiker. Här har du tre väskor som ligger högt upp på tusentals kvinnors önskelista.

ALMA. Louis Vuitton Alma uppkallad efter ”Place de l’ Alma”, ett elegant torg i slutet av Avenue Montaigne i Paris är älskad av mängder av kvinnor. Den eleganta formen och den rymliga väskan gör att den passar både som arbetsväska och aftonväska.

Modellen Alma är rymlig och innehåller flera rymliga fack.

Modellen Alma är rymlig och innehåller flera rymliga fack.

NOÈ. 132 skapades klassikern Noé på efterfrågan av champangeproducenter som ville ha en väska som skulle rymma fem flaskor. I dag är den en älskad vardagsväska som finns i två storlekar.

Noé har blivit en vardagsfavorit.

Noé har blivit en vardagsfavorit.

KEEPALL. Louis Vuitton weekendväska Keepall från 1930 är en av de mest populära väskorna från Louis Vuitton under många år och finns i flera olika storlekar och även material. Monogram Canvas är i den som är mest eftertraktad.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Keepall, week end-väskan som blivit en av Louis Vuittons medst populära modeller.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:
Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.