Särskilt goda är de så kallade Mendiants eller Studentenhaver – de runda plattorna av vit, mörk, eller mjölkchoklad med en blandning av nötter och russin ovanpå.

Särskilt goda är de så kallade Mendiants eller Studentenhaver – de runda plattorna av vit, mörk, eller mjölkchoklad med en blandning av nötter och russin ovanpå.

Äntligen i Sverige!

Av Jonas Dahl
Den belgiska hovleverantören Leonidas öppnar på söndag den 21 december en pop-up-butik i övre hallen på Stockholms Centralstation. Ett 50-tal praliner kommer att erbjudas över disk.

Leonidas grundades redan 1913 och har gjort sig kända världen över för sin fina choklad. Företaget finns i över 40 länder med sammanlagt 1 400 butiker och i november i år öppnades den första butiken i Sverige, närmare bestämt i Mood-gallerian i Stockholm. Med den nya butiken på Stockholms Central blir den delikata chokladen genast mer tillgänglig.

Hitta till LEONIDAS här.

RÖTT ÄR RÄTT! 17 snygga julklappstips!

Leonidas första butik i Sverige ligger i Mood-gallerian och öppnades i november i år.

Leonidas första butik i Sverige ligger i Mood-gallerian och öppnades i november i år.

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.