Hässlingby Gård.

Hässlingby Gård.

Bo i ett träslott från 1600-talet

Av redaktionen
Vem drömmer inte om att bo i ett slott eller i en herrgård? Nu finns möjligheten att bo i en lägenhet om 11 rum på Hässlingby Gård utanför Stockholm.
Vardagsrummet på Hässlingby Gård.

Vardagsrummet på Hässlingby Gård.

Kombinera drömmen om en härlig slottstillvaro med lägenhetslivets enkelhet. Utanför Stockholm ligger Hässlingby Gård – en historisk byggnad med anor från 1600-talet. Den kulturhistoriska byggnaden har omvandlats till bostadsrättsförening. Nu säljs en lägenhet om 268 kvm på 3 våningar med hela 11 rum och kök. Och det finns möjlighet till stallplats 100 m från bostaden.

Rymligt kök.

Rymligt kök.

Matplats med kulturhistorisk inramning.

Matplats med kulturhistorisk inramning.

Hässlingby andas 1700-tal med gediget trägolv i alla rum, kakelugnar och takrosetter. Lägenheten erbjuder ett modernt kök, två badrum, sex sovrum, vardagsrum med bibliotek samt en trevlig altan i trädgården. Utöver detta finns stort växthus, gemensam damm och en gemensam bastu. Och priset? Det är 5,5 MSEK.

Läs mer! Slott till salu 45 min från Stockholm

Sovrum med väggfasta skåp.

Sovrum med väggfasta skåp.

Uteplatsen.

Uteplatsen.

Tjusig allé

Tjusig allé.

Mer info hos mäklaren!

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.