Hässlingby Gård.

Hässlingby Gård.

Bo i ett träslott från 1600-talet

Av redaktionen
Vem drömmer inte om att bo i ett slott eller i en herrgård? Nu finns möjligheten att bo i en lägenhet om 11 rum på Hässlingby Gård utanför Stockholm.
Vardagsrummet på Hässlingby Gård.

Vardagsrummet på Hässlingby Gård.

Kombinera drömmen om en härlig slottstillvaro med lägenhetslivets enkelhet. Utanför Stockholm ligger Hässlingby Gård – en historisk byggnad med anor från 1600-talet. Den kulturhistoriska byggnaden har omvandlats till bostadsrättsförening. Nu säljs en lägenhet om 268 kvm på 3 våningar med hela 11 rum och kök. Och det finns möjlighet till stallplats 100 m från bostaden.

Rymligt kök.

Rymligt kök.

Matplats med kulturhistorisk inramning.

Matplats med kulturhistorisk inramning.

Hässlingby andas 1700-tal med gediget trägolv i alla rum, kakelugnar och takrosetter. Lägenheten erbjuder ett modernt kök, två badrum, sex sovrum, vardagsrum med bibliotek samt en trevlig altan i trädgården. Utöver detta finns stort växthus, gemensam damm och en gemensam bastu. Och priset? Det är 5,5 MSEK.

Läs mer! Slott till salu 45 min från Stockholm

Sovrum med väggfasta skåp.

Sovrum med väggfasta skåp.

Uteplatsen.

Uteplatsen.

Tjusig allé

Tjusig allé.

Mer info hos mäklaren!

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.