The Collectors Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari!

The Collector's Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari.

De kan vinna antikbranschens Oscarsgala!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här presenteras de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galadrinken på Antikmässan i Stockholm den 19 februari.

Mitt under Antikmässan i Stockholm har antikbranschen sin egen Oscarsgala. För sjunde året i rad delas The Collector’s Awards ut av Antikmässan, i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar. Sex vinnare kommer att utses i samband med en galadrink på Antikmässan den 19 februari. Förutom de priser som presenteras här, delar vi även ut priserna till Årets monter på Antikmässan, Årets dyrgrip samt Årets hederspris.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets Nydanare: Cilla Robach, rektor på Beckmans Designhögskola, som lanserade begreppet Slow Art. Inredaren och designern Ilse Crawford, som bland mycket annat gjort inredningarna till Sveriges enda sexstjärniga hotell, Ett hem. Karin af Klintberg, nytänkande TV-producent till bland annat julkalendern 2015, Tusen år till julafton.  Bilden visar inredningarna på hotellet Ett hem.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets samlare: Viktor Fredbäck, samlar på vintagejeans. Nils Tryding, samlar på Miro-affischer. Eva Hansson, samlar på svenska kopparföremål. Bilden visar en originalaffisch till den utställning som visades på Kristianstad museum, gjord av Miro 1973.

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, med Larssons Antik i Halmstad. Fredrik Andersson, med FA:s Antik i Skänninge. Niklas Helms, med Helms Antikviteteshandel, som är inrymd i den gamla bak- och bykstugan vid Vassunda prästgård.

Biljett till den glittrande prisutdelningen bokar du här. Passa på att mingla med antikbranschen och dess profiler över bubbel och snittar med musikunderhållning!

 

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.