The Collectors Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari!

The Collector's Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari.

De kan vinna antikbranschens Oscarsgala!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här presenteras de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galadrinken på Antikmässan i Stockholm den 19 februari.

Mitt under Antikmässan i Stockholm har antikbranschen sin egen Oscarsgala. För sjunde året i rad delas The Collector’s Awards ut av Antikmässan, i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar. Sex vinnare kommer att utses i samband med en galadrink på Antikmässan den 19 februari. Förutom de priser som presenteras här, delar vi även ut priserna till Årets monter på Antikmässan, Årets dyrgrip samt Årets hederspris.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets Nydanare: Cilla Robach, rektor på Beckmans Designhögskola, som lanserade begreppet Slow Art. Inredaren och designern Ilse Crawford, som bland mycket annat gjort inredningarna till Sveriges enda sexstjärniga hotell, Ett hem. Karin af Klintberg, nytänkande TV-producent till bland annat julkalendern 2015, Tusen år till julafton.  Bilden visar inredningarna på hotellet Ett hem.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets samlare: Viktor Fredbäck, samlar på vintagejeans. Nils Tryding, samlar på Miro-affischer. Eva Hansson, samlar på svenska kopparföremål. Bilden visar en originalaffisch till den utställning som visades på Kristianstad museum, gjord av Miro 1973.

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, med Larssons Antik i Halmstad. Fredrik Andersson, med FA:s Antik i Skänninge. Niklas Helms, med Helms Antikviteteshandel, som är inrymd i den gamla bak- och bykstugan vid Vassunda prästgård.

Biljett till den glittrande prisutdelningen bokar du här. Passa på att mingla med antikbranschen och dess profiler över bubbel och snittar med musikunderhållning!

 

 

Kommentarer

Kommentera

Tidö slott uppfördes av Axel Oxenstierna åren 1625 till 1641 i stram holländsk renässansstil.

Möt julen på praktfulla Tidö slott

Helgen 2–4 december är det dags för julmässa på Tidö, Sveriges kanske bäst bevarade slott sedan stormaktstiden.

Skoklosters slott bjuder in till julmarknad på innergården första helgen i advent.

Besök Skoklosters slotts julmarknad den 26–27 november

Under helgen fylls Skokloster slotts innergård med marknadsstånd med allt som hör en traditionell julmarknad till – glöggservering, mat, godis och hantverk från lokala tillverkare.

Julstämning på Taxinge Näsby slott i Sörmland.

Besök Sveriges största julmässa på Taxinge Näsby

Den 17 till 20 november pågår Sveriges största julmässa på sörmländska Taxinge slott, där över 130 hantverkare deltar.

Gustav Vasa med sin gemål Margareta, detalj av målning av Johan Gustav Sandberg. Foto: Kungl. Hovstaterna

Spännande föredrag om drottningen vid Gustav Vasas sida

Lördagen den 12 november gästas Gripsholms slott av författaren Karin Tegenborg Falkdalen som håller föredrag om Vasadrottningen Margareta Leijonhufvuds liv.

”Helfvete”, en kuliss från 1780-talet på Drottningholms slottsteater.

Spöken och gastar på Drottningholms slottsteater under höstlovet

Drottningholms slottsteater bjuder på aktiviteter för hela familjen den 31 oktober till den 5 november.