The Collectors Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari!

The Collector's Awards 2016 delas ut på Antikmässan den 19 februari.

De kan vinna antikbranschens Oscarsgala!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här presenteras de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galadrinken på Antikmässan i Stockholm den 19 februari.

Mitt under Antikmässan i Stockholm har antikbranschen sin egen Oscarsgala. För sjunde året i rad delas The Collector’s Awards ut av Antikmässan, i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar. Sex vinnare kommer att utses i samband med en galadrink på Antikmässan den 19 februari. Förutom de priser som presenteras här, delar vi även ut priserna till Årets monter på Antikmässan, Årets dyrgrip samt Årets hederspris.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets nydanare: Cilla Robach, Ilse Crawford, Karin af Klintberg.

Nominerade till Årets Nydanare: Cilla Robach, rektor på Beckmans Designhögskola, som lanserade begreppet Slow Art. Inredaren och designern Ilse Crawford, som bland mycket annat gjort inredningarna till Sveriges enda sexstjärniga hotell, Ett hem. Karin af Klintberg, nytänkande TV-producent till bland annat julkalendern 2015, Tusen år till julafton.  Bilden visar inredningarna på hotellet Ett hem.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets Samlare: Viktor Fredbäck, Nils Tryding, Eva Hansson.

Nominerade till Årets samlare: Viktor Fredbäck, samlar på vintagejeans. Nils Tryding, samlar på Miro-affischer. Eva Hansson, samlar på svenska kopparföremål. Bilden visar en originalaffisch till den utställning som visades på Kristianstad museum, gjord av Miro 1973.

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, Larssons Antik, Fredrik Andersson, FA Antik, och Niklas Helms, med Helms Antikvitetshandel (stora bilden).

Nominerade till Årets antikhandlare: Hasse Larsson, med Larssons Antik i Halmstad. Fredrik Andersson, med FA:s Antik i Skänninge. Niklas Helms, med Helms Antikviteteshandel, som är inrymd i den gamla bak- och bykstugan vid Vassunda prästgård.

Biljett till den glittrande prisutdelningen bokar du här. Passa på att mingla med antikbranschen och dess profiler över bubbel och snittar med musikunderhållning!

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.