Ulriksdals slott har nu helgöppnat med guidade visningar och rundvandring på egen hand. Under sommarsäsongen är det öppet dagligen.

Ulriksdals slott har nu helgöppnat med guidade visningar och rundvandring på egen hand. Serier som Downton Abbey och Upstairs Downstairs har hjälpt till att öka intresset för hur man levde på slotten under tidigt 1900-tal.
Ulriksdals slott i Solna. Foto Gomer Swahn.

Ulriksdals slott i Solna. Foto Gomer Swahn.

Gör en dagsutflykt till Ulriksdals slott! I år öppnade man slottet och orangerimuseet tidigare än vanligt med guidade visningar och rundvandring på egen hand kl. 12.00‑16.00. Slottscaféet och slottsparken är öppna året runt.

Kom och se hur ett kungligt slott på 1920-talet kunde te sig för såväl kungligheter som personal. Missa inte helgvisningen på ”upstairs, downstairs” tema som pågår fram till 21 juni.

Downtown Abbey.

Downtown Abbey.

Serier som Upstairs Downstairs och Downton Abbey har skapat ett stort intresse för livet på slotten under tidigt 1900-tal. Titta lite extra på Sveriges en gång modernaste kök, det första kungliga vardagsrummet, hissar, telefoner och mycket annat.

Man bjuder på guidad visning och filmvisning av journalfilmer om kungliga familjens vistelser och boende på Ulriksdal. Här finns även en ny Slottsbod med kunglig design och modern formgivning blandat med presenter och souvenirer.

NUVARANDE Downton Abbey ökar slottsintresset!
NÄSTA Kina slott öppnar för säsongen!