Ulriksdals slott bjuder bland annat på temavisningen "Kungligt 1900-tal".

Ulriksdals slott bjuder bland annat på temavisningen "Kungligt 1900-tal".

Downton Abbey ökar slottsintresset!

Av Petra Lindell Foto: Kungahuset.se
Ulriksdals slott har nu helgöppnat med guidade visningar och rundvandring på egen hand. Serier som Downton Abbey och Upstairs Downstairs har hjälpt till att öka intresset för hur man levde på slotten under tidigt 1900-tal.
Ulriksdals slott i Solna. Foto Gomer Swahn.

Ulriksdals slott i Solna. Foto Gomer Swahn.

Gör en dagsutflykt till Ulriksdals slott! I år öppnade man slottet och orangerimuseet tidigare än vanligt med guidade visningar och rundvandring på egen hand kl. 12.00‑16.00. Slottscaféet och slottsparken är öppna året runt.

Kom och se hur ett kungligt slott på 1920-talet kunde te sig för såväl kungligheter som personal. Missa inte helgvisningen på ”upstairs, downstairs” tema som pågår fram till 21 juni.

Downtown Abbey.

Downtown Abbey.

Serier som Upstairs Downstairs och Downton Abbey har skapat ett stort intresse för livet på slotten under tidigt 1900-tal. Titta lite extra på Sveriges en gång modernaste kök, det första kungliga vardagsrummet, hissar, telefoner och mycket annat.

Man bjuder på guidad visning och filmvisning av journalfilmer om kungliga familjens vistelser och boende på Ulriksdal. Här finns även en ny Slottsbod med kunglig design och modern formgivning blandat med presenter och souvenirer.

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.