Privat ö till salu utanför Dalarö.

Privat ö till salu utanför Dalarö.

Exklusiv privat skärgårdsö till salu

Av Petra Lindell
Exklusiv privat skärgårdsö med egen vik/naturhamn och stort vattenområde i havsbandet utanför Dalarö är till salu! Unikt tillfälle för dig som vill ha ett sommarställe mindre än en timme från Stockholm.

OTILLSALU2

En exklusiv privat skärgårdsö som ger bästa förutsättningar för lata sommardagar i solen med böcker, bad, fiske och allehanda vattenlekar samt härliga kvällar vid grillen i solnedgången. Ön ligger ca 10 minuters båtfärd från Dalarö och ca 50 minuter från Stockholm. På ön uppfördes 2009 villa, gästhus, bastuhus och brygganläggningar efter ritning av Jordens Arkitekter. Villan och viken vetter mot söder med hänförande utsikt mot ytterskärgården och altanerna samt uteplatser med västerläge ger förutsättningar för härliga sommarkvällar med fantastiska solnedgångar. Villan, som är i toppskick med alla moderna bekvämligheter, har genomgående stora väggpartier i glas med skjutdörrar vilket ger en känsla av absolut närvaro av den underbara naturen av hav, klippor, tallar och djurliv på ön. Interiört erbjuds, med hänförande utsikt i tre väderstreck, vardagsrum och matplats i öppen planlösning mot ett exklusivt kök med öppen spis. Vidare finns fem sovrum, tv-rum/allrum och två badrum och dressingroom. Runt hela villan löper altaner med flera uteplatser. Källarplan med tvättstuga, teknikrum, förråd samt stort allrum. Gästhuset om 35 kvm nere vid strandkanten är byggt med samma arkitektoniska stil som huvudhuset och disponerar allrum, sovrum, badrum samt pentry. Bastuhus finns vid en av bryggorna i traditionell sekelskiftesstil med rymlig vedeldad bastu, dusch/wc samt allrum med pentry. Mindre timmerstuga från förra århundradet erbjuder ytterligare ett gästhus i magnifik miljö nere vid viken med egen sandstrand. Det finns två brygganläggningar på ön varav en ligger med ett mycket skyddat läge i den stora och helt unik naturhamn i söder samt ytterligare en brygganläggning för djupgående båtar i norr. Naturtomt med fin plan yta som möjliggör landning med helikopter.

OTILLSALU3

För mer info kontakta: www.residence.se

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.