Privat ö till salu utanför Dalarö.

Privat ö till salu utanför Dalarö.

Exklusiv privat skärgårdsö till salu

Av Petra Lindell
Exklusiv privat skärgårdsö med egen vik/naturhamn och stort vattenområde i havsbandet utanför Dalarö är till salu! Unikt tillfälle för dig som vill ha ett sommarställe mindre än en timme från Stockholm.

OTILLSALU2

En exklusiv privat skärgårdsö som ger bästa förutsättningar för lata sommardagar i solen med böcker, bad, fiske och allehanda vattenlekar samt härliga kvällar vid grillen i solnedgången. Ön ligger ca 10 minuters båtfärd från Dalarö och ca 50 minuter från Stockholm. På ön uppfördes 2009 villa, gästhus, bastuhus och brygganläggningar efter ritning av Jordens Arkitekter. Villan och viken vetter mot söder med hänförande utsikt mot ytterskärgården och altanerna samt uteplatser med västerläge ger förutsättningar för härliga sommarkvällar med fantastiska solnedgångar. Villan, som är i toppskick med alla moderna bekvämligheter, har genomgående stora väggpartier i glas med skjutdörrar vilket ger en känsla av absolut närvaro av den underbara naturen av hav, klippor, tallar och djurliv på ön. Interiört erbjuds, med hänförande utsikt i tre väderstreck, vardagsrum och matplats i öppen planlösning mot ett exklusivt kök med öppen spis. Vidare finns fem sovrum, tv-rum/allrum och två badrum och dressingroom. Runt hela villan löper altaner med flera uteplatser. Källarplan med tvättstuga, teknikrum, förråd samt stort allrum. Gästhuset om 35 kvm nere vid strandkanten är byggt med samma arkitektoniska stil som huvudhuset och disponerar allrum, sovrum, badrum samt pentry. Bastuhus finns vid en av bryggorna i traditionell sekelskiftesstil med rymlig vedeldad bastu, dusch/wc samt allrum med pentry. Mindre timmerstuga från förra århundradet erbjuder ytterligare ett gästhus i magnifik miljö nere vid viken med egen sandstrand. Det finns två brygganläggningar på ön varav en ligger med ett mycket skyddat läge i den stora och helt unik naturhamn i söder samt ytterligare en brygganläggning för djupgående båtar i norr. Naturtomt med fin plan yta som möjliggör landning med helikopter.

OTILLSALU3

För mer info kontakta: www.residence.se

Kommentarer

Kommentera

Tidö slott uppfördes av Axel Oxenstierna åren 1625 till 1641 i stram holländsk renässansstil.

Möt julen på praktfulla Tidö slott

Helgen 2–4 december är det dags för julmässa på Tidö, Sveriges kanske bäst bevarade slott sedan stormaktstiden.

Skoklosters slott bjuder in till julmarknad på innergården första helgen i advent.

Besök Skoklosters slotts julmarknad den 26–27 november

Under helgen fylls Skokloster slotts innergård med marknadsstånd med allt som hör en traditionell julmarknad till – glöggservering, mat, godis och hantverk från lokala tillverkare.

Julstämning på Taxinge Näsby slott i Sörmland.

Besök Sveriges största julmässa på Taxinge Näsby

Den 17 till 20 november pågår Sveriges största julmässa på sörmländska Taxinge slott, där över 130 hantverkare deltar.

Gustav Vasa med sin gemål Margareta, detalj av målning av Johan Gustav Sandberg. Foto: Kungl. Hovstaterna

Spännande föredrag om drottningen vid Gustav Vasas sida

Lördagen den 12 november gästas Gripsholms slott av författaren Karin Tegenborg Falkdalen som håller föredrag om Vasadrottningen Margareta Leijonhufvuds liv.

”Helfvete”, en kuliss från 1780-talet på Drottningholms slottsteater.

Spöken och gastar på Drottningholms slottsteater under höstlovet

Drottningholms slottsteater bjuder på aktiviteter för hela familjen den 31 oktober till den 5 november.