Privat ö till salu utanför Dalarö.

Privat ö till salu utanför Dalarö.

Exklusiv privat skärgårdsö till salu

Av Petra Lindell
Exklusiv privat skärgårdsö med egen vik/naturhamn och stort vattenområde i havsbandet utanför Dalarö är till salu! Unikt tillfälle för dig som vill ha ett sommarställe mindre än en timme från Stockholm.

OTILLSALU2

En exklusiv privat skärgårdsö som ger bästa förutsättningar för lata sommardagar i solen med böcker, bad, fiske och allehanda vattenlekar samt härliga kvällar vid grillen i solnedgången. Ön ligger ca 10 minuters båtfärd från Dalarö och ca 50 minuter från Stockholm. På ön uppfördes 2009 villa, gästhus, bastuhus och brygganläggningar efter ritning av Jordens Arkitekter. Villan och viken vetter mot söder med hänförande utsikt mot ytterskärgården och altanerna samt uteplatser med västerläge ger förutsättningar för härliga sommarkvällar med fantastiska solnedgångar. Villan, som är i toppskick med alla moderna bekvämligheter, har genomgående stora väggpartier i glas med skjutdörrar vilket ger en känsla av absolut närvaro av den underbara naturen av hav, klippor, tallar och djurliv på ön. Interiört erbjuds, med hänförande utsikt i tre väderstreck, vardagsrum och matplats i öppen planlösning mot ett exklusivt kök med öppen spis. Vidare finns fem sovrum, tv-rum/allrum och två badrum och dressingroom. Runt hela villan löper altaner med flera uteplatser. Källarplan med tvättstuga, teknikrum, förråd samt stort allrum. Gästhuset om 35 kvm nere vid strandkanten är byggt med samma arkitektoniska stil som huvudhuset och disponerar allrum, sovrum, badrum samt pentry. Bastuhus finns vid en av bryggorna i traditionell sekelskiftesstil med rymlig vedeldad bastu, dusch/wc samt allrum med pentry. Mindre timmerstuga från förra århundradet erbjuder ytterligare ett gästhus i magnifik miljö nere vid viken med egen sandstrand. Det finns två brygganläggningar på ön varav en ligger med ett mycket skyddat läge i den stora och helt unik naturhamn i söder samt ytterligare en brygganläggning för djupgående båtar i norr. Naturtomt med fin plan yta som möjliggör landning med helikopter.

OTILLSALU3

För mer info kontakta: www.residence.se

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.