Svartsjö slott hamnar i fokus i nya svenska filmen "I Nöd eller Lust".

Svartsjö slott hamnar i fokus i nya svenska filmen "I Nöd eller Lust".

Filmstjärnor på Svartsjö Slott

Av Petra Lindell Foto: Nordisk film och Svartsjö Slott
Nya svenska filmen  I Nöd eller Lust (biopremiär 6 mars) är inspelad in på Svartsjö Slott, på Ekerö i  Stockholm. Slottet, som både varit lustslott och fängelse, är efter renoveringen 2003 fantastiskt vackert och väl värd ett besök!

INEL2NY-FotografAlexandraAristarhovaScen ur bioaktuella filmen I Nöd eller Lust.

Svartsjö slott är ett rokokoslott från 1700-talet beläget på natursköna Färingsö i Ekerö kommun. På Svartsjö Slott hittar du även den perfekta festlokalen för minnesvärda företagsfester och privata arrangemang. Det var just det man gjorde när man skulle spela in Kjell Sundvalls nya film I Nöd eller Lust som har premiär den 6 mars.NYFILM-FotografAlexandraAristarhova  Filmen handlar om Isabella och Micke som ska skilja sig just när de bjuds till systerdotterns tre dagars bröllopsfest. För att inte sprida dålig stämning kommer de överens om att spela fortsatt lyckligt gifta. Något de visar sig vara långt ifrån ensamma om att låtsas. I rollerna kan ser vi bland annat Magdalena In de Betou, Peter Magnusson, Johan Ulveson, Katarina Ewerlöf, Dan Ekborg, Anita Wall, Susanne Reuter och Per Myrberg.

Svartsjö Slott

Svartsjö Slott

Vill man åka till slottet privat så erbjuds guidade visningar eller så kan det vara trevligt med en fikastund i tårtkaféet där det serveras det exklusiva tårtor skapade för Svartsjö Slott av Conrad Tyrsén och Ted Johansson på Dessert & Choklad i Stockholm. Både Conrad och Ted har meriter från Svenska kocklandslaget och Conrad har dessutom blivit utsedd till Årets konditor. De har även fått den stora äran att göra nobeldesserten både 2012 och 2013. Det bäddar för en ståndsmässig fikapaus i genuin slottsmiljö och det är förbluffande gott.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.