Svartsjö slott hamnar i fokus i nya svenska filmen "I Nöd eller Lust".

Svartsjö slott hamnar i fokus i nya svenska filmen "I Nöd eller Lust".

Filmstjärnor på Svartsjö Slott

Av Petra Lindell Foto: Nordisk film och Svartsjö Slott
Nya svenska filmen  I Nöd eller Lust (biopremiär 6 mars) är inspelad in på Svartsjö Slott, på Ekerö i  Stockholm. Slottet, som både varit lustslott och fängelse, är efter renoveringen 2003 fantastiskt vackert och väl värd ett besök!

INEL2NY-FotografAlexandraAristarhovaScen ur bioaktuella filmen I Nöd eller Lust.

Svartsjö slott är ett rokokoslott från 1700-talet beläget på natursköna Färingsö i Ekerö kommun. På Svartsjö Slott hittar du även den perfekta festlokalen för minnesvärda företagsfester och privata arrangemang. Det var just det man gjorde när man skulle spela in Kjell Sundvalls nya film I Nöd eller Lust som har premiär den 6 mars.NYFILM-FotografAlexandraAristarhova  Filmen handlar om Isabella och Micke som ska skilja sig just när de bjuds till systerdotterns tre dagars bröllopsfest. För att inte sprida dålig stämning kommer de överens om att spela fortsatt lyckligt gifta. Något de visar sig vara långt ifrån ensamma om att låtsas. I rollerna kan ser vi bland annat Magdalena In de Betou, Peter Magnusson, Johan Ulveson, Katarina Ewerlöf, Dan Ekborg, Anita Wall, Susanne Reuter och Per Myrberg.

Svartsjö Slott

Svartsjö Slott

Vill man åka till slottet privat så erbjuds guidade visningar eller så kan det vara trevligt med en fikastund i tårtkaféet där det serveras det exklusiva tårtor skapade för Svartsjö Slott av Conrad Tyrsén och Ted Johansson på Dessert & Choklad i Stockholm. Både Conrad och Ted har meriter från Svenska kocklandslaget och Conrad har dessutom blivit utsedd till Årets konditor. De har även fått den stora äran att göra nobeldesserten både 2012 och 2013. Det bäddar för en ståndsmässig fikapaus i genuin slottsmiljö och det är förbluffande gott.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.