PRASTGARD

Fin prästgård till salu

Av Petra Lindell
Utanför Kristianstad ligger härliga Önnestad Prästgård med anor från 1800-talet. Nu är gården till salu!

PRASTGARD2

Mäklarfirman som säljer gården beskriver att prästgården är i gott skick och erbjuder spatiösa och väldisponerade 532 kvm. Huset har genomgående exklusiva materialval och modern teknik, generösa sällskapsytor, inglasat uterum, sex sovrum varav fyra med badrum en suite, biosalong samt mathiss till alla tre plan. Rymlig park med uppvuxna träd och plana gräsytor. Ekonomibyggnader såsom maskinhall, stall, verkstad och garage. Bra pendlingsmöjligheter till Malmö och Köpenhamn. Sammanfattningsvis erbjuder Önnestad prästgård ett härligt lantligt boende i ett hus som måste ses och upplevas på plats.

PRASTGARD4-2015-06-03-kl.-17.07.14

PRASTGARD6

 

För mer information kontakta www.residence.se

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.