Våga göra något annorlunda och satsa på romantiskt vinterbröllop.

Våga göra något annorlunda och satsa på romantiskt vinterbröllop.

Gnistrande vintervitt bröllop

Av Helena Nimbrattt
Ta tillvara på vinterns magi och satsa på ett vinterbröllop. Tänk dig dalande snöflingor, gnistrande istappar, stjärnor som blinkar och facklorna flammar i vintermörkret.

De allra flesta satsar på bröllop under sommaren. Våga gör något annorlunda, förklara din kärlek i snön och med inramningen av ett äkta slott blir det garanterat alldeles, alldeles underbart.

Använd årstiden som inspiration. Välj isvitt siden och komplettera med en pälssjal. Bjud på kryddstark mat och mustiga röda viner under mottagningen. Låt blomsterdekorationerna på bordet få sällskap av isskuplturer. Välj röda rosor som kontrast till den vita snön.

Gods & Gårdar tipsar om fyra vackra slott och herrgårdar som med glädje ställer till med bröllop under vintern.

KRÄGGA HERRGÅRD

kragga

Krägga herrgård är beläget vid Mälaren och inte långt från Stockholm. Herrgård uppfördes 1830 som en brudgåva men har anor från 1300-talet. Här kan bröllop för 70 personer arrangeras. Närheten till sjön skänker extra stämning. Varför inte erbjuda gästerna ett par skridskor innan brudparet anländer.

RÅNÄS SLOTT

Rånäs slott

Vackra Rånäs slott byggt i empirisk stil ger romantisk inramning till bröllop alla årstider. Det var friherre Axel Didrik Reuterskiöldsom grundlade slottet 1833. Här kan nygifta par njut av middag och skål. Brudvalsen dansas i ackompanjemang av kristallkronornas tonsköna klirrande.

NOORS SLOTT

Noors-slott

Noor är ett mycket litet slott, men ändå likafullt ett slott. Slottets intressanta historia sträcker sig långt tillbaka men dess verkliga glansperiod inföll efter reduktionen på 1680-talet då godset inköptes av ätten Gyldenstolpe. Här finns 27 rum till övernattande gäster och personalen utlovar personligt bemötande.

THORSKOGS SLOTT

thorskog

Thorskogs slott ligger i Västerlanda och är känt bland annat från tv. Det går att abonnera hela slottet eller fira bröllop i mindre sällskap. Slottet ligger i en vacker engelsk park som bidrar med extra aristokratisk känsla. På vintern ser slottet extra sagolikt ut med sina torn inbäddade i snö.

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.