Matsalen på Bjertorp.

Matsalen på Bjertorp.

God påsk på Bjertorp!

Av redaktionen
Bjertorp slott dukar fram sin delikata buffé på påskafton och påskdagen. Njut av högtidens smaker i Sveriges yngsta slott!
Sveriges yngsta slott.

Sveriges yngsta slott.

Jugendslottet Bjertorp ritades av dåtidens stora arkitekt Ferdinand Boberg 1914. Idag är slottet en mötesplats för konferens, fest, golf och bröllop. Slottets restaurang har blivit omnämnd i Sveriges ledande restaurangguide, White Guide, och till påsk dukar de fram ett dignade buffébord. Sill, rökt fisk, lamm och mycket annat går att avnjuta i slottet på påskaftonen och påskdagen.

Framdukat på slottet.

Framdukat på slottet.

Mer info här!

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.