Grand Hôtels nya lobby har blivit ljusare och fått en fint lyft.

Grand Hôtels nya lobby har blivit ljusare och fått en fint lyft.

Gods & Gårdar hyllar Grand Hôtels nya lobby

Av Helena Nimbratt
Grand Hôtels lobby har varit stängd för renovering. Nu återöppnas den i en ny, ljusare variant med ett golv i vit carraramarmor och ett nytt möblemang med originalmöbler från slutet av 1800-talet.

Lobbyns inredning är inspirerad av hotellets byggår 1874, vilket bland annat syns i de fyra nya kristallkronorna.

– Renoveringen av lobbyn på Grand Hôtel kan tyckas diskret men vilket lyft det har blivit för hela upplevelsen!

Det säger Gods & Gårdars AD Jonas Dahl om förändringen på Stockholms anrika hotel.

Både ljus- och ljudsystemen är osynliga för gästerna och helautomatiska.

Både ljus- och ljudsystemen är osynliga för gästerna och helautomatiska.

Lobbyn har även fått ett högteknologiskt ljus- och ljudsystem installerat med syfte att skapa en välkomnande atmosfär. I ljussättningen har man valt att inte endast arbeta med direkt ljus från kristallkronor och golvlampor utan i stället tagit fram ett system som bygger på indirekt ljus, där belysningen tar nytta av arkitekturen. Ljuset reflekteras via tak, pelare och pilaster och är därmed dolt för gästerna. Idén är att förstärka inredningen och få till ett mjukt omfamnande ljus, som skapar en varm stämning och resultatet blev väldigt lyckat, anser Jonas.

– Plötsligt syns förgyllningarna i taket och färgerna harmonierar. Den traditionella gamla blå hotellmattan är borta och istället går man på nya mjuka mattor som kontrasterar mot en stadig marmor, konstaterar han belåtet.

66 vackra bröllopsslott att hyra

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Grand Hotel, Grand, Lobby
Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.