Gods&Gårdars chefredaktör Erika Funke md kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke med kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdar i exklusivt möte med kungaparet

Text Redaktionen Foto Margareta Thorgren
Tidigare i år fick Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke en exklusiv intervju med Kungen och Drottningen på Stockholms slott.

Det är inte ofta journalister släpps in i de eleganta salongerna på kungens kontor, men nu bjöd hovets presschef in till en hel timmes samtal med kungaparet om deras sommar- och trädgårdsliv på Solliden.

– Det var ett givande samtal, då både kungen och drottningen delade med sig av sina känslor för Solliden och sitt engagemang i trädgårdarna, berättar Erika Funke.

– Drottningen talade varmt om sina fuchsior, som enligt henne måste ses underifrån, och hur härligt det är att komma närmare barnbarnen under de lugna stunderna på Solliden. Kungen delade generöst med sig av sina minnen från barndomen, med glada ölandsbönder och halkiga cykelturer på vägen till badstranden. Han sade att han ville ge något ”pikant” till Gods & Gårdars läsare, och det lyckades han verkligen med!

Hela intervjun, och artikeln om kungaparets trädgårdar på Solliden, publiceras i Gods & Gårdars stora jubileumsnummer, nr 6 2016.

Läs också:

Fira kungens 70-årsdag på Kungliga slottet

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.