Gods&Gårdars chefredaktör Erika Funke md kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke med kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdar i exklusivt möte med kungaparet

Text Redaktionen Foto Margareta Thorgren
Tidigare i år fick Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke en exklusiv intervju med Kungen och Drottningen på Stockholms slott.

Det är inte ofta journalister släpps in i de eleganta salongerna på kungens kontor, men nu bjöd hovets presschef in till en hel timmes samtal med kungaparet om deras sommar- och trädgårdsliv på Solliden.

– Det var ett givande samtal, då både kungen och drottningen delade med sig av sina känslor för Solliden och sitt engagemang i trädgårdarna, berättar Erika Funke.

– Drottningen talade varmt om sina fuchsior, som enligt henne måste ses underifrån, och hur härligt det är att komma närmare barnbarnen under de lugna stunderna på Solliden. Kungen delade generöst med sig av sina minnen från barndomen, med glada ölandsbönder och halkiga cykelturer på vägen till badstranden. Han sade att han ville ge något ”pikant” till Gods & Gårdars läsare, och det lyckades han verkligen med!

Hela intervjun, och artikeln om kungaparets trädgårdar på Solliden, publiceras i Gods & Gårdars stora jubileumsnummer, nr 6 2016.

Läs också:

Fira kungens 70-årsdag på Kungliga slottet

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.