Gods&Gårdars chefredaktör Erika Funke md kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke med kungaparet inne på kungens kontor på Stockholms slott.

Gods & Gårdar i exklusivt möte med kungaparet

Text Redaktionen Foto Margareta Thorgren
Tidigare i år fick Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke en exklusiv intervju med Kungen och Drottningen på Stockholms slott.

Det är inte ofta journalister släpps in i de eleganta salongerna på kungens kontor, men nu bjöd hovets presschef in till en hel timmes samtal med kungaparet om deras sommar- och trädgårdsliv på Solliden.

– Det var ett givande samtal, då både kungen och drottningen delade med sig av sina känslor för Solliden och sitt engagemang i trädgårdarna, berättar Erika Funke.

– Drottningen talade varmt om sina fuchsior, som enligt henne måste ses underifrån, och hur härligt det är att komma närmare barnbarnen under de lugna stunderna på Solliden. Kungen delade generöst med sig av sina minnen från barndomen, med glada ölandsbönder och halkiga cykelturer på vägen till badstranden. Han sade att han ville ge något ”pikant” till Gods & Gårdars läsare, och det lyckades han verkligen med!

Hela intervjun, och artikeln om kungaparets trädgårdar på Solliden, publiceras i Gods & Gårdars stora jubileumsnummer, nr 6 2016.

Läs också:

Fira kungens 70-årsdag på Kungliga slottet

Kommentarer

Kommentera

Carl Jan Granqvist och Niklas Bergqvist guidar oss till Rhônes viner på vinkällaren Grappe. Foto Anne Nybblaeus

Fåtal platser kvar – upptäck Rhôneviner med Gods & Gårdar på Grappe!

Visst vill du också utveckla din vinkunskap? Den 18 oktober bjuder Gods & Gårdar in till vinprovning på vinkällaren Grappe i Stockholm. Ett fåtal platser finns kvar till vinprovningen med Carl Jan Granqvist i sällskap med Niklas Bergqvist, ett unikt erbjudande till Gods & Gårdars läsare! Tillsammans utmanar Carl Jan Bergqvist och Niklas Bergqvist våra sinnen i […]

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.