Gör en utflykt till Gripsholms slott i påsk!

Gör en utflykt till Gripsholms slott i påsk!

Gripsholms slott rustar för påskkalas

Av Petra Lindell Foto: Kungahuset.se
Påsklovet närmar sig och Gripsholms slott rustar för påskkkalas för alla barn och deras föräldrar.

Gripsholms slott håller öppet från Långfredag till och med Annandag påsk, 3–6 april, kl. 12.00–15.00. Alla dagar klockan 12.00 och klockan 13.00 är det familjevisning. Det kommer även avv vara påskpyssel för barnen i Kronköket. Slottet är öppet för fri rundvandring, vägledning kan köpas i slottets entré. Familjevisning är främst avsedd för barnfamiljer och anpassade för barn mellan 6–10 år och medföljande vuxna. Det kommer även att finnas kaffeservering och påskpyssel för barn i Kronköket.

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.