Gransholm har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar.

Gransholm har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar.

Här är Årets Herrgård!

Av redaktionen Foto Helene Toresdotter
Gransholms Herrgård har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar! Ägarna Maria och Jan Åke af Trampe fick ta emot pris på Gods & Gårdar-galan den 21 november 2014 på Nordiska Museet i Stockholm.

I mer än 40 år stod småländska Gransholms Herrgård öde och tom. Tills Jan-Åke och Maria af Trampe köpte och renoverade den gamla gustavianska skönheten. Mangårdsbyggnaden från år 1812 i tre plan och med 22 rum är nu parets privata bostad och här driver de också en antikvitets- och inredningsbutik. Jan-Åke och Maria anser att det är ett privilegium att få bo i en historisk miljö, en miljö som fyller dem med stor ödmjukhet inför husets speciella karaktär.

Jan Åke och Maria af Trampe står utanför sin herrgård Gransholm. De har precis fått pris på Gods & Gårdar-galan i klassen Årets Herrgård.

Jan Åke och Maria af Trampe har vunnit priset Årets Herrgård för sin insats med Gransholm.

– Vi skulle aldrig kasta ut något som hör huset till, säger de. Man fogar sig efter huset, efter hur hantverkarna en gång tänkte och gjorde. Och det är verkligen genomtänkt, både planmässigt och rent praktiskt.

Se fler av vinnarna på Gods & Gårdar-galan här!

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.