Gransholm har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar.

Gransholm har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar.

Här är Årets Herrgård!

Av redaktionen Foto Helene Toresdotter
Gransholms Herrgård har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar! Ägarna Maria och Jan Åke af Trampe fick ta emot pris på Gods & Gårdar-galan den 21 november 2014 på Nordiska Museet i Stockholm.

I mer än 40 år stod småländska Gransholms Herrgård öde och tom. Tills Jan-Åke och Maria af Trampe köpte och renoverade den gamla gustavianska skönheten. Mangårdsbyggnaden från år 1812 i tre plan och med 22 rum är nu parets privata bostad och här driver de också en antikvitets- och inredningsbutik. Jan-Åke och Maria anser att det är ett privilegium att få bo i en historisk miljö, en miljö som fyller dem med stor ödmjukhet inför husets speciella karaktär.

Jan Åke och Maria af Trampe står utanför sin herrgård Gransholm. De har precis fått pris på Gods & Gårdar-galan i klassen Årets Herrgård.

Jan Åke och Maria af Trampe har vunnit priset Årets Herrgård för sin insats med Gransholm.

– Vi skulle aldrig kasta ut något som hör huset till, säger de. Man fogar sig efter huset, efter hur hantverkarna en gång tänkte och gjorde. Och det är verkligen genomtänkt, både planmässigt och rent praktiskt.

Se fler av vinnarna på Gods & Gårdar-galan här!

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.