Marie Klingspor på Grönlunds säteri bjuder på en vegetarisk frestelse. Här är hennes recept på vegetarisk aubergineburgare med halloumi.

Marie Klingspor på Grönlunds säteri bjuder på en vegetarisk frestelse. Här är hennes recept på aubergineburgare med halloumi.
På Grönlunds säteri odlas mycket.

På Grönlunds säteri odlas mycket.

Aubergineburgare med halloumi

4 personer
1 paket halloumiost, 250 g
1 aubergine
1 citron
salt till urvattningen
olivolja
salt och peppar

Så här gör du:
1. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och lägg dem på ett stort fat med mycket salt. Täck dem väl med salt och lägg ett fat ovanpå. Låt stå i 20 min-uter så att vätskan kommer ut. Skölj bort saltet i kallt vatten.
2. Stek aubergineskivorna i lite olivolja på båda sidor tills de är mjuka. Lägg hälften av skivorna på ett fat.
3. Skiva upp osten och stek den på varje sida, gärna i grillpanna.
4. Lägg en skiva ost på varje skiva aubergine på fatet och lägg de resterande aubergineskivorna över så att du får små ”burgare”. Salta och peppra.

RECEPTET PÅ HERRGÅRDSFRUNS GODA MOROTSKAKA FINNS HÄR!

NUVARANDE Herrgårdsfruns vegoburgare
NÄSTA Magnifik herrgård till salu!