GoG_inredning_Tony

Inredaren Tony Andersson: ”Addera mer färg så löser sig allt”

av redaktionen foto Per Myrehed
Tony Andersson är inredaren som levt ett helt liv med antikviteter. Här kan du se hans första stora inredningsjobb för Gods & Gårdar – färgsprakande och vackert!

Varför längtar vi efter färg just nu?
– Därför att den vita perioden har dominerat i våra inredningar så länge. Nu har vi börjat måla våra väggar i mörkare kulörer igen, och nästa steg blir att frossa i neon och regnbågens alla toner.

Berätta om neontrenden!
– Själv fick jag upp ögonen för den när jag var i London och fick syn på en tapet från Rebel Walls, som hade precis den känsla jag var ute efter. Det är neon på ett nytt sätt, inte alls så som vi upplevde det på 80-talet. Den nya målgruppen ser neon som något läckert och elegant.

Men passar neonfärger verkligen ihop med antikviteter?
– Ja, ta till exempel klassisk mahogny, som kan få ett lyft med hjälp av starka färger. Mahognymöbler är ju klart prisvärda i dag, men kan behöva lite hjälp för att kännas aktuella igen.

Är vi mogna för 1990-talsdesign redan nu?
– Ja, det kanske känns lite förvånande för alla oss som var med då, men det är exotisk för dem som sätter bo i dag. Nu har vi ju gått igenom 70- och 80-talen med Willy Rizzo och Memphisgruppen, så då återstår 90-talet! Kvalitet är ledordet, och de bästa exemplaren hittar man i möbler tänkta för offentlig miljö.

Vilken av dessa miljöer är du själv mest nöjd med?
– Å, det får nog bli den klassiska interiören. Jag blev nöjd med de där antika geridongerna som vi gjorde om till golvlampor. Och sovrummet skulle jag absolut kunna flytta in i när som helst. Den smutsrosa färgen passar fint även hos en man …

Ge oss ett konkret inredningstips!
– Verkar en färg- eller mönsterkombination omöjlig? Addera då ännu mer färg och form, så kan det hända att det löser sig.

Se Tonys inspirerande och färgstarka inredningsjobb för Gods & Gårdar här!

Mer härlig inspiration: 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.