Tony Andersson är inredaren som levt ett helt liv med antikviteter.

Tony Andersson är inredaren som levt ett helt liv med antikviteter. Här kan du se hans första stora inredningsjobb för Gods & Gårdar – färgsprakande och vackert!

Varför längtar vi efter färg just nu?
– Därför att den vita perioden har dominerat i våra inredningar så länge. Nu har vi börjat måla våra väggar i mörkare kulörer igen, och nästa steg blir att frossa i neon och regnbågens alla toner.

Berätta om neontrenden!
– Själv fick jag upp ögonen för den när jag var i London och fick syn på en tapet från Rebel Walls, som hade precis den känsla jag var ute efter. Det är neon på ett nytt sätt, inte alls så som vi upplevde det på 80-talet. Den nya målgruppen ser neon som något läckert och elegant.

Men passar neonfärger verkligen ihop med antikviteter?
– Ja, ta till exempel klassisk mahogny, som kan få ett lyft med hjälp av starka färger. Mahognymöbler är ju klart prisvärda i dag, men kan behöva lite hjälp för att kännas aktuella igen.

Är vi mogna för 1990-talsdesign redan nu?
– Ja, det kanske känns lite förvånande för alla oss som var med då, men det är exotisk för dem som sätter bo i dag. Nu har vi ju gått igenom 70- och 80-talen med Willy Rizzo och Memphisgruppen, så då återstår 90-talet! Kvalitet är ledordet, och de bästa exemplaren hittar man i möbler tänkta för offentlig miljö.

Vilken av dessa miljöer är du själv mest nöjd med?
– Å, det får nog bli den klassiska interiören. Jag blev nöjd med de där antika geridongerna som vi gjorde om till golvlampor. Och sovrummet skulle jag absolut kunna flytta in i när som helst. Den smutsrosa färgen passar fint även hos en man …

Ge oss ett konkret inredningstips!
– Verkar en färg- eller mönsterkombination omöjlig? Addera då ännu mer färg och form, så kan det hända att det löser sig.

Se Tonys inspirerande och färgstarka inredningsjobb för Gods & Gårdar här!

Mer härlig inspiration: 

NUVARANDE Inredaren Tony Andersson: ”Addera mer färg så löser sig allt”
NÄSTA Blomstrande tider på slottet