Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

Kjell Andersson Lagergren
På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.

Sverige är rikt på hus och byggnader med kulturvärden. Men vilka metoder ska vi använda när vi städar de vackra interiörerna? Hur kan vi skydda möbler och textilier mot blekande ljus? Och hur får vi bukt på skadedjur? Lär dig att spara både tid och pengar genom att städa och vårda på rätt sätt.

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att skaffa dig grundläggande kunskaper om housekeeping – att hålla ett hus i gott skick. Kursen är användbar för dig som på något sätt arbetar med förvaltning, underhåll, städning eller vård av byggnader. Kursen är även av behållning för dig som bor i ett hus som kräver lite extra underhåll.

Kursens mål är att du ska lära dig skonsamma metoder att städa värdefulla föremål, antikviteter och känsliga interiörer. Samt att du ska få kunskap om att förebygga olika typer av skador och slitage.

Kursen leds av Lisa Nilsen som är utbildad konservator vid Göteborgs universitet. Hon har bland annat arbetat med förebyggande konservering på Riksantikvarieämbetet, Akershus fylkesmuseum, National Trust for Scotland och Historic Royal Palaces i London.

Plats: Tjolöholms slott.

Tid: Den 27 mars kl 08:30–17:00.

Pris: 1 900 kr.

Läs mer

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.