Hovstallet bjuder in till en spännande temadag för barn under sportlovet.

Hovstallet bjuder in till en spännande temadag för barn under sportlovet.

Lär känna kungens hästar

Av Petra Lindell
Hovstallets vackra hästar sköter alltid uppdragen exemplariskt. Men hur ser hästarnas vardag ut? Vad är deras jobb? och vad gör de på fritiden? Det och många andra frågar kan du få svar på när Hovstallet bjuder in till en temadag.

Hovstallet inrymmer ett tjugotal hästar. Hästarna är tränade och utbildade att genomföra korteger och transporter vid bland annat statsbesök och högtidliga audienser. Söndagen den 22 februari kl 10.00-11.15 bjuder Hovstallet in till en temadag – Nyfiken på kungens hästar. Då får alla barn och föräldrar följa med en av Hovstallets kavaljerskuskar till stallet för att träffa och lära känna alla hästar. Besökarna kommer att vistas i stallet under hela aktiviteten. För mer info och biljetter: www.kungahuset.se

 

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Hovstallet.
Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.