På Rakered rustgård serveras mat tillagad av gårdens egna råvaror. Här är gårdens recept på broccolipaj.

På Rakered rustgård serveras mat tillagad av gårdens egna råvaror. Här är gårdens recept på broccolipaj.

Bostonpaj med broccoli

Pajskal
2 dl dinkelsikt
½ dl grahamsmjöl
¾ dl Kesella naturell
¾ dl rapsolja
lite salt

Blandas i en skål, mellan två smörpapper och kavla ut och ”stjälp upp” degen i en pajform. Förgrädda i 8–10 min i 200 grader.

Fyllning
Färsk broccoli
1 stor gul lök, hackad (eller en skivad purjolök)

Gör så här
1. Grovhacka kålen och koka den i vatten några minuter.
2. Låt rinna av. Hacka den ev. lite finare
3. Fräs löken och kålen i lite olja. Salta och peppra.
4. Lägg kålblandningen i det förgräddade pajskalet.

Vispa samman äggstanning
4–5 ägg
2 dl gräddmjölk
1 dl riven ost
Häll över och grädda i 200 gr. 30-35 minuter.

Fler recept! Sontorps herrgårds squashlasagne

NUVARANDE Lussis broccolipaj
NÄSTA Platsbyggt drömkök med sekelskifteskänsla