The Golden Headpiece, mössa i finaste guldtråd. Huvudnumret i kollektionen the Golden Fleece, det gyllene skinnet, av smyckeskonstnären Giovanni Corvaja.

The Golden Headpiece, mössa i finaste guldtråd. Huvudnumret i kollektionen the Golden Fleece, det gyllene skinnet, av smyckeskonstnären Giovanni Corvaja.

Lyxmössa i 24 karats guld

Av Jonas Dahl
Den italienske smyckeskonstnären Giovanni Corvaja har på senare tid rönt stor uppmärksamhet för sina kreationer i tunnaste guldtråd. Så här vintertid känns hans mössa i 24 karats guld mer aktuell än någonsin.

På mässan Masterpiece i London tidigare i år visades något som närmast liknar en pälsmössa, the Golden Headpiece. Mössan ingår i en kollektion kallad the Golden Fleece, det gyllene skinnet. I mars på årets TEFAF-mässa i nederländska Maastricht visades även en näsduk som Giovanni Corvaja gjort av tvinnad guldtråd. Giovanni Corvaja är född 1971 i Padua, Italien. Han representeras av galleriet Adrian Sassoon i London. Se mer här.

Handkerchief, helt i guld spunnet och vävt till en näsduk av Giovanni Corvaja.

Handkerchief, helt i guld spunnet och vävt till en näsduk av Giovanni Corvaja.

Se mer om TEFAF på mässans egna sidor, klicka här.

Se mer om Masterpiece här.

Rött är rätt! 17 snygga julklappstips här.

Här finns 4 fina tips inför nyår!

 

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.