The Golden Headpiece, mössa i finaste guldtråd. Huvudnumret i kollektionen the Golden Fleece, det gyllene skinnet, av smyckeskonstnären Giovanni Corvaja.

The Golden Headpiece, mössa i finaste guldtråd. Huvudnumret i kollektionen the Golden Fleece, det gyllene skinnet, av smyckeskonstnären Giovanni Corvaja.

Lyxmössa i 24 karats guld

Av Jonas Dahl
Den italienske smyckeskonstnären Giovanni Corvaja har på senare tid rönt stor uppmärksamhet för sina kreationer i tunnaste guldtråd. Så här vintertid känns hans mössa i 24 karats guld mer aktuell än någonsin.

På mässan Masterpiece i London tidigare i år visades något som närmast liknar en pälsmössa, the Golden Headpiece. Mössan ingår i en kollektion kallad the Golden Fleece, det gyllene skinnet. I mars på årets TEFAF-mässa i nederländska Maastricht visades även en näsduk som Giovanni Corvaja gjort av tvinnad guldtråd. Giovanni Corvaja är född 1971 i Padua, Italien. Han representeras av galleriet Adrian Sassoon i London. Se mer här.

Handkerchief, helt i guld spunnet och vävt till en näsduk av Giovanni Corvaja.

Handkerchief, helt i guld spunnet och vävt till en näsduk av Giovanni Corvaja.

Se mer om TEFAF på mässans egna sidor, klicka här.

Se mer om Masterpiece här.

Rött är rätt! 17 snygga julklappstips här.

Här finns 4 fina tips inför nyår!

 

 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.