Ät en härlig trerätterslunch med historiskt tema, i sällskap med vinexperten Håkan Larsson och antikprofilen Pontus Silfverstolpe!

Ät en härlig trerätterslunch med historiskt tema, i sällskap med vinexperten Håkan Larsson och antikprofilen Pontus Silfverstolpe!

Njut ostron och chokladmajonäs med Håkan och Pontus!

På lördag den 20 februari bjuder Antikmässan in till en historisk matresa! Boka din biljett idag, till specialpris för dig som läser Gods&Gårdar.

Antikexperten Pontus Silfverstolpe tar oss med på en kulinarisk resa med början i den svenska stormaktstiden och de påkostade festmåltiderna. Vi äter oss igenom 1700-talet och de franska influenserna som nådde Sverige under Gustav III:s tid, för att avsluta i borgerlighetens uppdukade matsalar under 1800-talets första hälft.

Under lunchen berättar Pontus Silfverstolpe tillsammans med vinexperten Håkan Larsson om tiden, målningarna, dryckerna, föremålen och seder och bruk. Maten består i en härlig, historiskt inspirerad trerätters lunch inklusive två glas vin och kaffe.

Den historiska menyn är skapad av Mässrestaurangers köksmästare Kenneth Jonsson. Mässrestauranger driver samtliga restauranger och all bankettverksamhet på Stockholmsmässan.

Tid: Lördagen 20 februari kl.13:00-14:30

Plats: T2

Pris: 695 kr (ord pris 750 kr) uppge kod Godsochgardar.

Bokning: Köp biljett här! 

Antalet platser är begränsat!

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.