Ät en härlig trerätterslunch med historiskt tema, i sällskap med vinexperten Håkan Larsson och antikprofilen Pontus Silfverstolpe!

Ät en härlig trerätterslunch med historiskt tema, i sällskap med vinexperten Håkan Larsson och antikprofilen Pontus Silfverstolpe!

Njut ostron och chokladmajonäs med Håkan och Pontus!

På lördag den 20 februari bjuder Antikmässan in till en historisk matresa! Boka din biljett idag, till specialpris för dig som läser Gods&Gårdar.

Antikexperten Pontus Silfverstolpe tar oss med på en kulinarisk resa med början i den svenska stormaktstiden och de påkostade festmåltiderna. Vi äter oss igenom 1700-talet och de franska influenserna som nådde Sverige under Gustav III:s tid, för att avsluta i borgerlighetens uppdukade matsalar under 1800-talets första hälft.

Under lunchen berättar Pontus Silfverstolpe tillsammans med vinexperten Håkan Larsson om tiden, målningarna, dryckerna, föremålen och seder och bruk. Maten består i en härlig, historiskt inspirerad trerätters lunch inklusive två glas vin och kaffe.

Den historiska menyn är skapad av Mässrestaurangers köksmästare Kenneth Jonsson. Mässrestauranger driver samtliga restauranger och all bankettverksamhet på Stockholmsmässan.

Tid: Lördagen 20 februari kl.13:00-14:30

Plats: T2

Pris: 695 kr (ord pris 750 kr) uppge kod Godsochgardar.

Bokning: Köp biljett här! 

Antalet platser är begränsat!

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.