Siri01

Se Siri Derkerts unika verk

Av Jonas Dahl Foto Jean-Baptiste Beranger

Den 13 november, öppnar en utställning med verk av Siri Derkert på galleri Andréhn-Schiptjenko. Siri Derkert (1888–1973) är kanske mest känd för sin utsmyckning av Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm. Hon engagerade sig också starkt i kvinno- och miljöfrågor vilket syns i flera av hennes verk i betong eller järn som visas på utställningen. Vernissage sker klockan 17.00–20.00 i galleriets lokaler på Hudiksvallsgatan 8 i Stockholm. Utställningen pågår till den 20 december.

Siri02

Siri03

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Konst, Stockholm, 1900-tal
Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.