MAKLAR1

Ö till salu – 10 minuter från Stureplan!

Av Petra Lindell Foto: Mäklarhuset
En hel ö med bostadshus, gästhus, egen brygga och bastuhus kan bil din – för 50 miljoner.

MAKLAR2

Ön Strömsö ligger utanför Lidingö. Nu är den till salu för 50 miljoner kronor. Men det är inte bara själva ön som säljs – på ön finns ett vackert bostadshus, på 250 kvadratmeter och tio rum. Dessutom finns ett fint inrett gästhus, bastuhus, en badbrygga, båtplats, vinkällare, gym och en elektronisk gångbro till ön.

MAKLAR3

Nu finns chansen att förvärva din egen ö med sol från morgon till kväll, endast 10 minuter från Stureplan! Världsunik möjlighet då ö:ar, belägna i huvudstäder, är en raritet! Med en yta på drygt 1 hektar med havet som närmsta granne är detta ett objekt av hög internationell klass med den ståtliga, ”Q-märkta” fastigheten i två våningar anno 1892 med flertalet bevarade charmiga tidsattribut som kakelugnar, blomsterpaneler och dekorativa takbårder i smakfull kontrast med moderna och ljusa ytskikt. Detta är ett boende helt av sitt slag med såväl badbrygga, båtplats, gästhus, bastuhus samt en elektriskt manövrerad gångbro. Södervända verandor och gott om grönska!
Det omringande, glittrande vattnet och de gröna skogspartierna gör detta till ett av Stockholms mest exklusiva och naturromantiska boenden!

MAKLAR4

Det liknar minst sagt ett riktigt drömboende med närheten till vattnet. Havsutsikten kan knappast missas från något av husets alla fönster.

MAKLAR5

Villan har fått behålla en del originaldetaljer från sekelskiftet, då det byggdes. Kakelugnar och dekorativa takbårder är exempel på det.

Tomten är på 10 295 kvadratmeter. Här bor man helt avskilt, men allt som behövs. Samtidigt är det smidigt att ta sig in till stan.

För mer info: www.maklarhuset.se

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.