MAKLAR1

Ö till salu – 10 minuter från Stureplan!

Av Petra Lindell Foto: Mäklarhuset
En hel ö med bostadshus, gästhus, egen brygga och bastuhus kan bil din – för 50 miljoner.

MAKLAR2

Ön Strömsö ligger utanför Lidingö. Nu är den till salu för 50 miljoner kronor. Men det är inte bara själva ön som säljs – på ön finns ett vackert bostadshus, på 250 kvadratmeter och tio rum. Dessutom finns ett fint inrett gästhus, bastuhus, en badbrygga, båtplats, vinkällare, gym och en elektronisk gångbro till ön.

MAKLAR3

Nu finns chansen att förvärva din egen ö med sol från morgon till kväll, endast 10 minuter från Stureplan! Världsunik möjlighet då ö:ar, belägna i huvudstäder, är en raritet! Med en yta på drygt 1 hektar med havet som närmsta granne är detta ett objekt av hög internationell klass med den ståtliga, ”Q-märkta” fastigheten i två våningar anno 1892 med flertalet bevarade charmiga tidsattribut som kakelugnar, blomsterpaneler och dekorativa takbårder i smakfull kontrast med moderna och ljusa ytskikt. Detta är ett boende helt av sitt slag med såväl badbrygga, båtplats, gästhus, bastuhus samt en elektriskt manövrerad gångbro. Södervända verandor och gott om grönska!
Det omringande, glittrande vattnet och de gröna skogspartierna gör detta till ett av Stockholms mest exklusiva och naturromantiska boenden!

MAKLAR4

Det liknar minst sagt ett riktigt drömboende med närheten till vattnet. Havsutsikten kan knappast missas från något av husets alla fönster.

MAKLAR5

Villan har fått behålla en del originaldetaljer från sekelskiftet, då det byggdes. Kakelugnar och dekorativa takbårder är exempel på det.

Tomten är på 10 295 kvadratmeter. Här bor man helt avskilt, men allt som behövs. Samtidigt är det smidigt att ta sig in till stan.

För mer info: www.maklarhuset.se

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.