Brukshunden Vargen vilar framför den nyinköpta Rolls-Royce Phantom.

Brukshunden Vargen vilar framför den nyinköpta Rolls-Royce Phantom.

Praktfull bilsamling på Fulltofta slott

Text & foto Claes Nilsson
Slottsägaren Anders Jarlskog värderar sitt motorintresse högt. En noga utvald samling
kompletterar slottsherrens ägor och livsstil.

Ägarna till vackra Fulltofta, Anders Jarlskog och hans hustru Sanna H Jarlskog, är riktiga bilfantaster. På slottet finns en noga utvald samling.

Slottets Rolls-Royce Phantom är ny. Sex meter högklassigt, brittiskt fordonshantverk med styrkt proveniens.

Slottets Rolls-Royce Phantom är ny. Sex meter högklassigt, brittiskt fordonshantverk med styrkt proveniens.

– De här bilarna skänker harmoni när de slingrar sig fram på småvägarna, förklarar Anders. Det är kärlek. Det är doften av nyutslagen raps. Det är kvittrande fåglar i en lövskog. Det är något som gör att du orkar med det som är tråkigt och jobbigt i vardagen.

Den nyinköpta Rolls-Roycen har kunglig proveniens

Den nyinköpta Rolls-Roycen har kunglig proveniens

Anders bilintresse väcktes av en nära släkting som förde in honom på Ferraribanan på 1990-talet. Idag har han tre stycken i garaget. Utöver den moderna Ferrari 458 Spider står här också en vass 360 Challenge Stradale från 2002. Båda i den typiska gula färgen Giallo Modena som har fått sitt namn efter grundaren Enzo Ferraris födelseort. Det är dessutom Anders absoluta favoritfärg. Han föredrar den framför den mer ordinära röda kulören Rosso Corsa. I garaget finns även en Ferrari 599 GTB, en kraftfull grand tourer av rang.

För Anders Jarlskog, på det vackra Fulltofta, är slottets bilsamling en källa till glädje och harmoni.

För Anders Jarlskog, på det vackra Fulltofta, är slottets bilsamling en källa till glädje och harmoni.

Fastän Ferrari ligger paret oerhört varmt om hjärtat är en kanske lite otippad bil deras vardagsfavorit, nämligen en Fiat 500, av vilken de har två stycken. Anders förklarar:

– Den är praktisk, enkel och lätt att parkera. Den är både täckt och en cabriolet.

Fiat 600 Abarth från 1956. En tävlingsbil som ligger tvåa i Historic Racing-serien, styrd av legendaren Staffan Borgström.

Fiat 600 Abarth från 1956. En tävlingsbil som ligger tvåa i Historic Racing-serien, styrd av legendaren Staffan Borgström.

En elegant safirblå Bentley Continental GTC finns också i garaget och den får rulla lite mer än Ferrarin. Även den en cabriolet fast med plats för fyra. Utrustad för stor komfort  med utsökt beige inredning i läder och med en resursstark W12-motor.

Slottets garage rymmer fem bilar och är prytt med italienska klinker och bilkonst.  I förgrunden en Ferrari 458 Spider i färgen Giallo Modena.

Slottets garage rymmer fem bilar och är prytt med italienska klinker och bilkonst.
I förgrunden en Ferrari 458 Spider i färgen Giallo Modena.

– Den är jättehärlig, berättar Sanna leende. När vi har varit på väg till vänner har det ibland hänt att vi kommit en halvtimme för sent på grund av att vi valt att ta småvägar och fälla taket. För det är ju så mysigt att njuta av naturen under sommarhalvåret. Det är inte enbart farten, det är hela upplevelsen som räknas.

Slottets Rolls-Royce Phantom är ny. Sex meter högklassigt, brittiskt fordonshantverk med styrkt proveniens. Det här är en bil som tidigare tjänstgjort åt HKH drottning Elizabeth II och som nu står till förfogande för lyckliga bröllopspar som väljer att fira sin stora dag på slottet.

Fulltofta_2014-043 Fulltofta_2014-042

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.