Så snart Prins William & Kate Middletons bebis är född flyttar de in här på Anmer Hall.

Så snart Prins William & Kate Middletons bebis är född flyttar de in här på Anmer Hall.

Prins William och Kate flyttar till nyrenoverade Anmer Hall

Av Petra Lindell
Prins William och Kate räknar nu ner dagarna tills hertiginnan, född Kate Middleton, gör resan från Kensington Palace till Lindo Wing på St Marys Hospital. Så snart paret har presenterat sin nya bebis kommer de att flytta in i Anmer Hall – familjens lantställe på drottning Elizabeths Sandringham Estate.

W+K

Prins William och Kate kommer att tillbringa sina första månader som en familj på fyra personer vid Anmer Hall. Paret har gjort en omfattande ombyggnad av huset med en ny uppfart, en modern pool, tennisbana och en vinterträdgård.
Kate Middleton, som växte upp i den lugna byn Bucklebury sägs vara angelägen om att efterlikna landsbygden från sin uppväxt med sina egna barn och hennes mamma Carole sägs komma att hjälpa till med barnomsorgen när Williams två veckors pappaledighet är över. Paret håller antalet personer som arbetar på Anmer Hall till ett minimum och har valt att inte anställa någon Nanny på heltid för sin nya baby, däremot en hushållerska. Förra månaden lär William och Kate ha lagt en annons i engelska magasinet The Lady där de söker en ”lojal och diskret” hushållerska, vars jobb skulle också inkluderar städning, viss matlagning och tillfällig barnomsorg.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.