Så snart Prins William & Kate Middletons bebis är född flyttar de in här på Anmer Hall.

Så snart Prins William & Kate Middletons bebis är född flyttar de in här på Anmer Hall.

Prins William och Kate flyttar till nyrenoverade Anmer Hall

Av Petra Lindell
Prins William och Kate räknar nu ner dagarna tills hertiginnan, född Kate Middleton, gör resan från Kensington Palace till Lindo Wing på St Marys Hospital. Så snart paret har presenterat sin nya bebis kommer de att flytta in i Anmer Hall – familjens lantställe på drottning Elizabeths Sandringham Estate.

W+K

Prins William och Kate kommer att tillbringa sina första månader som en familj på fyra personer vid Anmer Hall. Paret har gjort en omfattande ombyggnad av huset med en ny uppfart, en modern pool, tennisbana och en vinterträdgård.
Kate Middleton, som växte upp i den lugna byn Bucklebury sägs vara angelägen om att efterlikna landsbygden från sin uppväxt med sina egna barn och hennes mamma Carole sägs komma att hjälpa till med barnomsorgen när Williams två veckors pappaledighet är över. Paret håller antalet personer som arbetar på Anmer Hall till ett minimum och har valt att inte anställa någon Nanny på heltid för sin nya baby, däremot en hushållerska. Förra månaden lär William och Kate ha lagt en annons i engelska magasinet The Lady där de söker en ”lojal och diskret” hushållerska, vars jobb skulle också inkluderar städning, viss matlagning och tillfällig barnomsorg.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.