Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Madeleine och Chris besökte Gävle slott

Av Petra Lindell
Prinsessan Madeleine har besökt Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland. Med sig hade hon maken Christopher O´Neill som fick se Gävle slott för första gången.

 Måndagen den 2:a februari besökte H.K.H. Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill Gävle. Prinsessparets dag inleddes på Gävle slott där landshövding Barbro Holmberg som dagens värd tog emot och bjöd till lunch. Ett 40-tal gäster från länets idrotts- kultur och näringsliv deltog i lunchen som bestod av Ugnsbakad rotselleri med apelsinhollandaise, lufttorkad kycklingfilé och en hasselnötsbrioche till förrätt, Persiljestekt Ockelbokyckling med rödbetspuré och Grönärtssås till huvudrätt och chokladpraliner från Gefle Chocolaterie som dessert. Med bland gästerna var Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling som bekant bor i Ockelbo. Enligt den ursprungliga planen var det endast prinsessan som skulle besöka Gävle, men planen ändrades då Chris hade en lucka i sitt program så nu fick även han se Gävle slott. Slottet, som är vid Slottstorget i Gävle är idag residens för landshövdingen i Gävleborgs, Barbro Holmberg.

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med landshödningen Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med bl a landshövding Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.