Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Madeleine och Chris besökte Gävle slott

Av Petra Lindell
Prinsessan Madeleine har besökt Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland. Med sig hade hon maken Christopher O´Neill som fick se Gävle slott för första gången.

 Måndagen den 2:a februari besökte H.K.H. Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill Gävle. Prinsessparets dag inleddes på Gävle slott där landshövding Barbro Holmberg som dagens värd tog emot och bjöd till lunch. Ett 40-tal gäster från länets idrotts- kultur och näringsliv deltog i lunchen som bestod av Ugnsbakad rotselleri med apelsinhollandaise, lufttorkad kycklingfilé och en hasselnötsbrioche till förrätt, Persiljestekt Ockelbokyckling med rödbetspuré och Grönärtssås till huvudrätt och chokladpraliner från Gefle Chocolaterie som dessert. Med bland gästerna var Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling som bekant bor i Ockelbo. Enligt den ursprungliga planen var det endast prinsessan som skulle besöka Gävle, men planen ändrades då Chris hade en lucka i sitt program så nu fick även han se Gävle slott. Slottet, som är vid Slottstorget i Gävle är idag residens för landshövdingen i Gävleborgs, Barbro Holmberg.

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med landshödningen Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med bl a landshövding Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

 

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.