Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine visade upp sitt hertigdöme för maken Chris O´Neill.

Madeleine och Chris besökte Gävle slott

Av Petra Lindell
Prinsessan Madeleine har besökt Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland. Med sig hade hon maken Christopher O´Neill som fick se Gävle slott för första gången.

 Måndagen den 2:a februari besökte H.K.H. Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill Gävle. Prinsessparets dag inleddes på Gävle slott där landshövding Barbro Holmberg som dagens värd tog emot och bjöd till lunch. Ett 40-tal gäster från länets idrotts- kultur och näringsliv deltog i lunchen som bestod av Ugnsbakad rotselleri med apelsinhollandaise, lufttorkad kycklingfilé och en hasselnötsbrioche till förrätt, Persiljestekt Ockelbokyckling med rödbetspuré och Grönärtssås till huvudrätt och chokladpraliner från Gefle Chocolaterie som dessert. Med bland gästerna var Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling som bekant bor i Ockelbo. Enligt den ursprungliga planen var det endast prinsessan som skulle besöka Gävle, men planen ändrades då Chris hade en lucka i sitt program så nu fick även han se Gävle slott. Slottet, som är vid Slottstorget i Gävle är idag residens för landshövdingen i Gävleborgs, Barbro Holmberg.

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med landshödningen Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med bl a landshövding Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.