MORGAN1

Rokoko möter 1900-tals design i kändisfrisörens våning

Av Anette Mörner och Axel Mörner Foto Anne Nyblaeus
Klassiska antiken och fransk flärd inspirerar kändisfrisören Roger Morgan när han inreder sitt hem. Möbler i rokokostil och detaljer från Svenskt Tenn blandas med 1900-talsdesign i lägenheten i Stockholm.
Kuddar med leopardmotiv från H&M Home. Bord från Nordiska Galleriet. Skulpturer föreställande den romerska guden Merkurius och den grekiska guden Ikaros.

Kuddar med leopardmotiv från H&M Home. Bord från Nordiska Galleriet. Skulpturer föreställande den romerska guden Merkurius och den grekiska guden Ikaros.

 

Att komma hem till Roger Morgan, välkänd hårstylist och frisör, är som att kliva in i en charmig våning i Paris där inredningen har en internationell prägel och avspeglar en stark personlighet. Men vi befinner oss i Stockholm, närmare bestämt i en vindsvåning på två rum och kök och en yta som är 70 kvm. Hemmet är trivsamt inrett med antika möbler, franska kandelabrar och gips- och bronsskulpturer. På väggarna hänger måleri med karaktär och flera inramade teckningar. Roger bodde tidigare i en lägenhet på Östermalm men har valt att flytta till stadsdelen Vasastan. Inför flytten passade han på att sälja en hel del av de föremål han hade ärvt, det var saker som inte längre tilltalade honom.
I lägenheten finns flera inbjudande sittmöbler i rokokoform, en dagbädd med kuddar och sagolika tyger. Roger vill fånga en fläkt av svunna tiders prakt men här finns även inslag av modern design. Den klassiska grekiska och romerska stilen återkommer överallt. En del statyetter och skulpturer är kopior av kända Grand Tour-föremål men här finns även inslag av barock-, rokoko- och empirstil.

Färgstarka målningar pryder köksväggen. Stolar från Svenskt Tenn.

Färgstarka målningar pryder köksväggen. Stolar från Svenskt Tenn.

 

– Jag har alltid gillat det klassiskt vackra, såväl i hårmode som i mitt hem. Det var så mycket saker i mitt förra hem så jag bestämde mig för att bara inreda med sådant som jag älskar.
Våningen ligger högt upp i en fastighet och ljuset faller vackert in i vardagsrummet som är inrett med textilier i puderrosa nyanser och ljusa toner. Hallens väggar och tak är däremot guldfärgade. I hallen står en blåmålad rokokobyrå som effektfullt bryter av mot de gyllene ytorna.

MORGAN5

I lägenheten finns också en del möbler från Svenskt Tenn, de passar med antik inredning tycker Roger som aldrig impulshandlar utan funderar länge och väl innan han tar beslutet att köpa något.
– En vän hjälpte mig att sälja av alla gamla möbler som jag inte kunde använda, säger han. Efter en framgångsrik försäljning kunde jag investera i stolar och konsthantverk från Svenskt Tenn och exklusiv elektronik. Det är jag väldigt nöjd med.
I dag arbetar Roger på Salong Vita på Nybrogatan i Stockholm, där han tar emot en exklusiv skara kunder.

 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.