På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

Romanskonsert på Kungliga Operan

Av Petra Lindell

”Mellan broarna” – en romanskonsert om förälskelse och ljus visas endast vid ett tillfälle och det är nu i helgen, lördagen den 7 februari kl 19.00. Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson ger en romanskonsert på Operans stora scen tillsammans med pianisten Mattias Böhm. Det blir sånger av bl a Stenhammar, Bellman, Olle Adolphson, Sibelius, Alfvén, Strauss och Evert Taube. En musikalisk resa om livet.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Karl-Magnus Fredriksson förmedlar  hopp, med ett knippe sånger som präglas av ett tema av förälskelse och ljus. Spannet från Bellman, Olle Adolphson och Taube fram till Korngolds ballad ur Die tote Stadt beskriver kärlekens förändringsevighet – hans eget begrepp. Den förtärande kärleken som skildras i Kung Eriks visor, kärleken som ger sår. Men ocksåkontrasten mellan stad och land: Stenhammars Bellman-hyllning Mellan broarna, Alfvéns Skogen sover och de övergivna skogssjöarna i Sibelius Runeberg-sättningar.

För mer information och biljetter kontakta www.operan.se

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.