På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

Romanskonsert på Kungliga Operan

Av Petra Lindell

”Mellan broarna” – en romanskonsert om förälskelse och ljus visas endast vid ett tillfälle och det är nu i helgen, lördagen den 7 februari kl 19.00. Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson ger en romanskonsert på Operans stora scen tillsammans med pianisten Mattias Böhm. Det blir sånger av bl a Stenhammar, Bellman, Olle Adolphson, Sibelius, Alfvén, Strauss och Evert Taube. En musikalisk resa om livet.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Karl-Magnus Fredriksson förmedlar  hopp, med ett knippe sånger som präglas av ett tema av förälskelse och ljus. Spannet från Bellman, Olle Adolphson och Taube fram till Korngolds ballad ur Die tote Stadt beskriver kärlekens förändringsevighet – hans eget begrepp. Den förtärande kärleken som skildras i Kung Eriks visor, kärleken som ger sår. Men ocksåkontrasten mellan stad och land: Stenhammars Bellman-hyllning Mellan broarna, Alfvéns Skogen sover och de övergivna skogssjöarna i Sibelius Runeberg-sättningar.

För mer information och biljetter kontakta www.operan.se

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.