På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

På lördag den 7:e februari visas föreställningen "Mellan broarna" - en romanskonsert om förälskelse och ljus på Kungliga Operan.

Romanskonsert på Kungliga Operan

Av Petra Lindell

”Mellan broarna” – en romanskonsert om förälskelse och ljus visas endast vid ett tillfälle och det är nu i helgen, lördagen den 7 februari kl 19.00. Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson ger en romanskonsert på Operans stora scen tillsammans med pianisten Mattias Böhm. Det blir sånger av bl a Stenhammar, Bellman, Olle Adolphson, Sibelius, Alfvén, Strauss och Evert Taube. En musikalisk resa om livet.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Karl-Magnus Fredriksson förmedlar  hopp, med ett knippe sånger som präglas av ett tema av förälskelse och ljus. Spannet från Bellman, Olle Adolphson och Taube fram till Korngolds ballad ur Die tote Stadt beskriver kärlekens förändringsevighet – hans eget begrepp. Den förtärande kärleken som skildras i Kung Eriks visor, kärleken som ger sår. Men ocksåkontrasten mellan stad och land: Stenhammars Bellman-hyllning Mellan broarna, Alfvéns Skogen sover och de övergivna skogssjöarna i Sibelius Runeberg-sättningar.

För mer information och biljetter kontakta www.operan.se

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.