Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Rosa inspiration

Av Redaktionen
Den rosa färgen är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni och gott humör. Skapa en romantisk atmosfär eller använd färgen som ett uppiggande inslag. Hitta inspiration här.

Bilden ovan: I den vilande bokskogen bland falnade löv exploderar blomsterkraften. Buketten består av den rosa rosen Esperence, den röda rosen Paris, anemoner, nejlikor, protea, skimmia, hirskolvar, nernine, eukalyptus och murgröna. En rosaskimranden rosenkomposition står stolt på en kolonn i sandsten.

 

Foto Klas Sjöberg

Foto Klas Sjöberg

Grönsöö är en rosa dröm: Det är inte enbart exteriören som är rosa. Här finns flera rosaskimrande rum och salongen är möblerad med rosa baljfåtöljer och en soffa av Ephraim Ståhl (1768-1820).

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset i Stockholm är ståtligt och praktfullt och har många stora salar och salonger. Men det var de små kabinetten, lättuppvärmda och ombonade, som var Tessins favoritrum. Det rosaröda salongen är en av flera mindre sällskaprum som i dag används för olika möten.

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.