Rosa är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, harmoni och gott humör. Skapa en romantisk atmosfär eller använd färgen som ett uppiggande inslag. Hitta inspiration här.

Den rosa färgen är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni och gott humör. Skapa en romantisk atmosfär eller använd färgen som ett uppiggande inslag. Hitta inspiration här.

Bilden ovan: I den vilande bokskogen bland falnade löv exploderar blomsterkraften. Buketten består av den rosa rosen Esperence, den röda rosen Paris, anemoner, nejlikor, protea, skimmia, hirskolvar, nernine, eukalyptus och murgröna. En rosaskimranden rosenkomposition står stolt på en kolonn i sandsten.

 

Foto Klas Sjöberg

Foto Klas Sjöberg

Grönsöö är en rosa dröm: Det är inte enbart exteriören som är rosa. Här finns flera rosaskimrande rum och salongen är möblerad med rosa baljfåtöljer och en soffa av Ephraim Ståhl (1768-1820).

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset i Stockholm är ståtligt och praktfullt och har många stora salar och salonger. Men det var de små kabinetten, lättuppvärmda och ombonade, som var Tessins favoritrum. Det rosaröda salongen är en av flera mindre sällskaprum som i dag används för olika möten.

NUVARANDE Rosa inspiration
NÄSTA Jet set-designerns nya kollektion