Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Rosa inspiration

Av Redaktionen
Den rosa färgen är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni och gott humör. Skapa en romantisk atmosfär eller använd färgen som ett uppiggande inslag. Hitta inspiration här.

Bilden ovan: I den vilande bokskogen bland falnade löv exploderar blomsterkraften. Buketten består av den rosa rosen Esperence, den röda rosen Paris, anemoner, nejlikor, protea, skimmia, hirskolvar, nernine, eukalyptus och murgröna. En rosaskimranden rosenkomposition står stolt på en kolonn i sandsten.

 

Foto Klas Sjöberg

Foto Klas Sjöberg

Grönsöö är en rosa dröm: Det är inte enbart exteriören som är rosa. Här finns flera rosaskimrande rum och salongen är möblerad med rosa baljfåtöljer och en soffa av Ephraim Ståhl (1768-1820).

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset i Stockholm är ståtligt och praktfullt och har många stora salar och salonger. Men det var de små kabinetten, lättuppvärmda och ombonade, som var Tessins favoritrum. Det rosaröda salongen är en av flera mindre sällskaprum som i dag används för olika möten.

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.