Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Blomterkreationer från Bruun Stylist Chatrine Lindberg Foto Ingalill Snitt

Rosa inspiration

Av Redaktionen
Den rosa färgen är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni och gott humör. Skapa en romantisk atmosfär eller använd färgen som ett uppiggande inslag. Hitta inspiration här.

Bilden ovan: I den vilande bokskogen bland falnade löv exploderar blomsterkraften. Buketten består av den rosa rosen Esperence, den röda rosen Paris, anemoner, nejlikor, protea, skimmia, hirskolvar, nernine, eukalyptus och murgröna. En rosaskimranden rosenkomposition står stolt på en kolonn i sandsten.

 

Foto Klas Sjöberg

Foto Klas Sjöberg

Grönsöö är en rosa dröm: Det är inte enbart exteriören som är rosa. Här finns flera rosaskimrande rum och salongen är möblerad med rosa baljfåtöljer och en soffa av Ephraim Ståhl (1768-1820).

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset. Foto Thomas Hjertén

Tessinska palatset i Stockholm är ståtligt och praktfullt och har många stora salar och salonger. Men det var de små kabinetten, lättuppvärmda och ombonade, som var Tessins favoritrum. Det rosaröda salongen är en av flera mindre sällskaprum som i dag används för olika möten.

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.