Per Sandgaard och Pether Markne trivs på sin gård Arphus.

Per Sandgaard och Pether Markne trivs på sin gård Arphus.

Så bor elitryttarna Per Sandgaard och Pether Markne

Av Helena Köhl Foto Cecilia Möller Styling Monica Stengraff
Med stilsäker hand har Pether och Per förvandlat Arphus, med anor från 1700-talet, till ett smakfullt och modernt hem för sig och sina hästar. Inget har lämnats åt slumpen när gården har återfått sin forna charm.

Här är ett smakprov från elitryttarnas hästgård. Se hela reportaget i aktuellt nummer av Gods & Gårdar som finns i butik på tisdag, den 24 mars.

Arphus gård var en gång   Sveriges minsta fideikommiss.

Arphus gård var en gång Sveriges minsta fideikommiss.

Fantastiskt ljusinsläpp i det tillbyggda vardagsrummet på övervåningen.

Fantastiskt ljusinsläpp i det tillbyggda vardagsrummet på övervåningen.

I hallen och trappan  till övervåningen hänger tapeten Tessin som  nyproduceras av Borås-tapeter. Originalet  gjordes på 1700-talet  av tapetmakaren  Sven B Ljungqvist  för Åkerö slott.

I hallen och trappan till övervåningen hänger tapeten Tessin som nyproduceras av Borås-tapeter. Originalet gjordes på 1700-talet av tapetmakaren Sven B Ljungqvist för Åkerö slott.

Mer inspiration. Nybygget som ser ut som ett stall!

Mode och inredning: Köptips för hästälskare 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.