David Bowie, Lord Snowdon, 1978. Gåva till National Portrait Gallery, 2013. Copyright: Snowdon/Vogue © The Condé Nast Publications Ltd

David Bowie, Lord Snowdon, 1978. Gåva till National Portrait Gallery, 2013. Copyright: Snowdon/Vogue © The Condé Nast Publications Ltd

Se societetsfotografen Snowdon

Av Jonas Dahl

Anthony Armstrong Jones, mer känd som Lord Snowdon, hyllas med en egen utställning på National Portrait Gallery i London. Anthony Armstrong Jones började som porträttfotograf och fotograferade bland annat den brittiska societeten och kungligheter. Han fick sin titel som Earl i samband med sitt äktenskap med prinsessan Margaret som varade 1960–1978. Utställningen som pågår till 21 juni 2015 sker med anledning av att Lord Snowdon nyligen donerat ett betydande antal fotografier till museet. Bokförlaget Rizzoli har samtidigt släppt en monografi om honom. Utställningen Snowdon: A Life in View pågår till 21 juni 2015.

Läs mer här om utställningen SNOWDON: A LIFE IN VIEW.

 

Vita Sackville-West, Snowdon, 1961. Copyright: Armstrong Jones

Vita Sackville-West, Snowdon, 1961. Copyright: Armstrong Jones

03

Bläddra i den nyutkomna boken om Snowdon utgiven av det amerikanska bokförlaget Rizzoli

 

TVÅ ANDRA LONDONTIPS

Mästaren Moronis manieristiska måleri

Ming-dynastins oväntade objekt

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.