Det doftar förförande gott av saffran, kanel och choklad. Välkommen till Överjärva gård och Gods & Gårdars chefredaktör Estelles gemytliga glöggfets. Njut av matkreatör Mia Bolinders utvalda recept. Välkommen!

Det doftar förförande gott av saffran, kanel och choklad. Välkommen till Överjärva gård och Gods & Gårdars chefredaktör Estelles gemytliga glöggfets. Njut av matkreatör Mia Bolinders utvalda recept. Välkommen!
Att duka upp en härlig glöggbuffé för sina nära och kära är alltid trevligt. Bjud på plock med julens alla smaker.

Att duka upp en härlig glöggbuffé för sina nära och kära är alltid trevligt. Bjud på plock med julens alla smaker.

Roquefortartelette

(Cirka 20 stycken)

Pajdeg

2 ½ dl vetemjöl

75 g smör

0,75 dl kesella

Fyllning

3 ägg

3 dl mjölk

1 ½ dl riven ost

100 g grönmögelost

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Hacka smöret och blanda
med mjölet till en gryning
massa. Tillsätt kesella och
blanda snabbt till en deg.

2. Tryck ut degen i 16–18 små
aluminiumformar. Ställ formarna
i kylen och låt dem vila i cirka
30 minuter.

3. Vispa ihop ägg och mjölk.
Tillsätt salt och peppar. Rör ner
den rivna osten i blandningen.

4. Smula sönder grönmögelosten och fördela den i aluminium-
formarna. Häll sedan över -äggstanningen.

5. Grädda i ugnen 225˚
under cirka 15 minuter.

Gods & Gårdars egen Estelle serverar glöggen allra helst i antik kanna. Föremål i koppar är vackra stämningshöjare till jul.

Gods & Gårdars egen Estelle serverar glöggen allra helst i antik kanna. Föremål i koppar är vackra stämningshöjare till jul.

 

 

NUVARANDE Skapa Estelles glöggfest!
NÄSTA Boka biljetter till Galan!