På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Kjell Andersson Lagergren
Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Antikmässan är Nordens största mötesplats för alla som är intresserade av antikviteter, vintage, kuriosa och konst. Årets tema är Former från förr och på mässan visas utställningen ”Älskade mönster – en tygutställning med nordiska textilmönster under 100 år” och Viktor Fredbäck, 2016 års vinnare av Collector’s Award Årets samlare, visar delar av sin unika samling med vintagejeans. På mässan samlas Sveriges ledande antikexperter och många kunniga och välrenommerade föreläsare. Antikmässan arrangeras i samarbete med SKAF, Sveriges Konst- och Antikhandlareförening på Stockholmsmässan.

På torsdagskvällen den 16 februari är det dags för antikbranschens egen Oscarsgala klockan 19.00–21.00 (direkt efter mässans stängning): The Collector´s Awards. Här blir det en storslagen prisutdelning och mingel med bubbel, snittar och musik. Priserna som ska delas ut är Årets antikhandlare, Årets samlare, Årets förnyare, Årets dyrgrip, Årets monter och nytt för i år Årets bok. Priserna delas ut av Antikmässan i samarbete med The Collector’s Hotels och Gods & Gårdar.

Läs mer

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.