Sofiero slott och Trädgård är beläget strax norr om Helsingborg med utsikt över Öresund.

Sofiero slott och Trädgård är beläget strax norr om Helsingborg med utsikt över Öresund.

Sofiero bygger idéträdgård på Solliden

Foto Anders Ebefeldt
Sofiero slott och slottsträdgård bygger en idéträdgård på kungliga Solliden på Öland i sommar. Det blir en trädgård inspirerad av nyfikenhet och kungliga arv.

I sommar kommer även Sollidens besökare att få uppleva en liten bit av Sofiero slott och slottsträdgård. Det tidigare kungliga sommarslottet har blivit inbjudet att anlägga en idéträdgård på temat ”kunglig trädgård” på Solliden. Idéträdgården kommer att finnas till beskådan på Gustav V gamla krocketplan mellan 3 juli-2 augusti.

Exakt hur trädgården på Solliden kommer att se ut är ännu ej klart. Men ett är säkert, den starka kungliga kopplingen mellan Sofiero och Solliden kommer att lyftas i trädgården.
– Gustav V tillbringade ju sin barndoms somrar på det då alldeles nyanlagda Sofiero och lät så småningom tillsammans med sin gemål drottning Victoria, uppföra Solliden som sitt eget sommarslott. Vårt bidrag till Solliden kommer att återspegla Sofieros kungliga arv och besökarna får en försmak av vårt 150-årsjubileum som går av stapeln 2016. Det blir en idéträdgård präglad av samma nyfikenhet som Sofieros kungliga upphovsmän en gång hade, säger Annika Malmgren, platschef på Sofiero slott och slottsträdgård.

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.