Fulltofta slott

Fulltofta slott

Söndagsmiddag på Fulltofta slott

Foto Claes Nilsson
Under tre söndagar besöker professorn och historikern Dick Harrison Fulltofta slott för att berätta om skånska livsöden och historia hämtat ur närområdet.

Professorn och historikern Dick Harrison, känd både från TV och som författare, lyfter fram skånsk historia och spännande livsöden vid tre tillfällen, med start 29 mars.

Tanken är att gästerna både ska få njuta av en god middag och lära sig mer om historiken kring närmiljön.

Visste du tillexempel att Skåne var ett eget kungarike under delar av 1300-talet och att den tredje kronan i vårt riksvapen i själva verket symboliserar Skåne. Eller att Sankta Magnhild, en from kvinna som blev mördad av sin sonhustru i början av 1200-talet. Alla historier är kopplade till Fulltofta med omnejd.

Läs mer på www.fulltoftaslott.se.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Fulltofta slott
Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.