Fulltofta slott

Fulltofta slott

Söndagsmiddag på Fulltofta slott

Foto Claes Nilsson
Under tre söndagar besöker professorn och historikern Dick Harrison Fulltofta slott för att berätta om skånska livsöden och historia hämtat ur närområdet.

Professorn och historikern Dick Harrison, känd både från TV och som författare, lyfter fram skånsk historia och spännande livsöden vid tre tillfällen, med start 29 mars.

Tanken är att gästerna både ska få njuta av en god middag och lära sig mer om historiken kring närmiljön.

Visste du tillexempel att Skåne var ett eget kungarike under delar av 1300-talet och att den tredje kronan i vårt riksvapen i själva verket symboliserar Skåne. Eller att Sankta Magnhild, en from kvinna som blev mördad av sin sonhustru i början av 1200-talet. Alla historier är kopplade till Fulltofta med omnejd.

Läs mer på www.fulltoftaslott.se.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Fulltofta slott
Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.