Fulltofta slott

Fulltofta slott

Söndagsmiddag på Fulltofta slott

Foto Claes Nilsson
Under tre söndagar besöker professorn och historikern Dick Harrison Fulltofta slott för att berätta om skånska livsöden och historia hämtat ur närområdet.

Professorn och historikern Dick Harrison, känd både från TV och som författare, lyfter fram skånsk historia och spännande livsöden vid tre tillfällen, med start 29 mars.

Tanken är att gästerna både ska få njuta av en god middag och lära sig mer om historiken kring närmiljön.

Visste du tillexempel att Skåne var ett eget kungarike under delar av 1300-talet och att den tredje kronan i vårt riksvapen i själva verket symboliserar Skåne. Eller att Sankta Magnhild, en from kvinna som blev mördad av sin sonhustru i början av 1200-talet. Alla historier är kopplade till Fulltofta med omnejd.

Läs mer på www.fulltoftaslott.se.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Fulltofta slott
Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.