Hundarna som bor på Husby Slott.

Hundarna på Husby Sott.

Hundarna på godsen

Av Charlotte Breimer Törnqvist Foto: Anne Nyblaeus, yvonne Backstedt, Anna Kern
Möt herrgårdshundarna som busar runt i de kulturhistoriska hemmen. Kvicka taxen Polo trivs på sitt säteri och jack russelkillen Sigge är kung i Roslagshemmanet.
Här är de tre hundarna med sin matte och husse som alla bor på Husby slott.

Hundarna som bor på Husby slott.

Selma, Elsa och Coco Chanel på Husby Slott
På Husby slott bor två cocker spanielsystrar och valpen Coco Chanel, en gordonsetter.
– Coco Chanel ska inte bara vara slottsvovve, berättar matte Iréne. Hon ska framför allt få arbeta med nosen och jaga tillsammans med Fredrik och hans jaktlag.
Hundarnas favoritplats i slottet är soffan i köket. Där har de god överblick och ibland får de smårester av hjort och rådjur i sina matskålarna.

Hunden Sigge, en jack russel, bor med husse på Herrhaga Herrgård.

Hunden Sigge på Herrhaga.

Sigge på Herrhaga
På Herrhaga i Roslagen är hunden Sigge herre på täppan. Sigge är en åtta år gammal jack russell som har ett stort revir att bevaka. Husse Robert arbetar i varvslokaler som är drygt 50 000 kvadratmeter och där rör sig Sigge fritt. Han har blivit en riktigt populär varvshund och blir ofta klappad och kliad av vänliga båtägare.
– Om han tycker att det är riktigt skönt börjar han yla så att det låter som om han sjunger, det låter verkligen roligt, säger Robert.

Hundromans! Förälskade vovvar hos bloggerskan Tina

Hunden Lisa på Husby Prästgård med sin husse och matte.

Hunden Lisa bor på Husby Prästgård.

En söt hund springande i gräset.

Sötchock! En riktigt gullig herrgårdshund.

 

Lisa på Husby Prästgård
Lisa är en parson russell-tik som följer husse Ove och matte Birgitta vart de än går. Hon bor på landet i en karolinergård.
– Så gott som alla vi talade med avrådde oss från att skaffa en jack russell så vi kom av oss i ett helt år, men så fastnade vi för terriern parson russell. Det är mycket hund i en liten kropp och så är rasen väldigt sällskaplig. Lisa passar oss perfekt och hon förstår mer än sexhundra ord. Dessutom är hon en effektiv vakthund.

Taxen Sara med husse på trappan till Lövstaholms gård.

Taxen Sara i sitt hem på Lövstaholm.

Sara på Lövstaholm
På Löfstaholm utanför Stockholm bor en strävhårig tax som lystrar till namnet Sara.
– Taxar har rykte om sig att vara envisa och Sara hör definitivt till en av de mer envisa taxar jag har träffat, säger hussen Michael. Men hon är följsam och drar inte i väg för att jaga under promenader så vi behöver inte hålla henne kopplad och det är en frihet. Hon kommer alltid på inkallning.

Se fler härliga hundar! Valpträff på prästgården

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.