”Helfvete”, en kuliss från 1780-talet på Drottningholms slottsteater.

”Helfvete”, en kuliss från 1780-talet på Drottningholms slottsteater.

Spöken och gastar på Drottningholms slottsteater under höstlovet

Kjell Andersson Lagergren
Drottningholms slottsteater bjuder på aktiviteter för hela familjen den 31 oktober till den 5 november.

Man upprepar förra årets succé, den dramtiserade visningen ”Teaterspöken och scengaster”, en jakt efter spökena som bor i den 250-åriga teatern. Visningen ”I Gustavs fotspår” tar barnen med på en resa till 1700-talet, i 1700-talskostym, och mötet med Gustav III som barn.

Alla modiga barn får följa med på den dramatiserade visningen ”Teaterspöken och scengaster”. Man letar efter gråtande, sjungande och dansande spöken. Visningen blir läskigare ju senare på dagen du kommer …
Klockan 11.00 för de mindre barnen, 4–6 år.
Klockan 13.00 för större barn, 7–11 år.
Klockan 15.00 för de allra modigaste, från 12 år.

”I Gustavs fotspår” är en visning av den magiska teatern där du får lära känna Gustav III som barn, skapa åska och vind på teatervis och klä ut dig i 1700-talskostym (om du vill). Visningen tar cirka 1 timme är lämplig för barn från 5 år.

Läs mer

Under Höstlovet har teatern också sin pyssel- och maskverkstad öppen klockan 11–15. Klockan 13 blir det sångstund med Madame Pia för de minsta barnen.

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.