Dags för en härlig julmässa på Julita, som ägs av Nordiska museet. Stora huset är från 1760.

Dags för en härlig julmässa på Julita, som ägs av Nordiska museet. Stora huset är från 1760. Foto: Peter Segemark/Nordiska museet.

Stämningsfull julmässa på Julita gård

Kjell Andersson Lagergren
För många i Södermanland börjar julen med julmässan på Julita gård, som pågår under några stämningsfulla dagar i november.

I år träffas över 80 av landets bästa hantverkare på julmässan. Bland alla smeder, vävare, träslöjdare och keramiker är chansen stor att man hittar den ideala julklappen till nära och kära. Julklapparna handlas direkt av utställarna, utanför fördyrande mellanhänder.

Missa inte den välfyllda matboden med julbordets alla delikatesser. Här finns något för alla smaker, oavsett om man föredrar ost, fisk, korv eller vilt. Passa också på att avnjuta kaffe med en kaka framför den sprakande brasan i kaféet.

Julitas julmässa pågår den 6–8 november.

www.svenska-slottsmassor.se

Läs också:

Bind julens vackraste krans

Görvälns Slott

Formklippt på Kronovall

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.