Det stora huset med en gräsrondell på framsidan har en vacker entré med stentrappa som leder in till en stor hall med pampig trappa.

Det stora huset med en gräsrondell på framsidan har en vacker entré med stentrappa som leder in till en stor hall med pampig trappa.

Ståtlig herrgård i nyrenässans kan bli din

Just nu är en av Uppsalas vackraste 1700-tals herrgårdar till salu, dessutom med möjligheter till jakt, åkerjord, ett par torp – allt för ett tvättäkta gårdsliv.

Strax norr om Uppsala ligger Jällsta Herrgård med anor från 1700-talet. Egendomen omfattar drygt 160 ha. Den nuvarande herrgårdsbyggnaden som omfattar 600 kvm är uppförd år 1904 i påkostad nyrenässans med många vackra detaljer bevarade. Stora luftiga salonger, en takhöjd om 3,6 meter, vackra pardörrar, bröstpaneler och 9 fungerande kakelugnar. Allt detta finns kvar efter en nyligen genomförd totalrenovering.

Från stora salongen/matsalen sker utgång till en glasveranda/vinterträdgård.

Från stora salongen/matsalen sker utgång till en glasveranda/vinterträdgård.

jallsta10 jallsta9 jallsta8 jallsta7 jallsta6 jallsta5 jallsta4 jallsta3

Fastigheten säljs av Eklund Stockholm New York

Kommentarer

Kommentera

Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.