Det stora huset med en gräsrondell på framsidan har en vacker entré med stentrappa som leder in till en stor hall med pampig trappa.

Det stora huset med en gräsrondell på framsidan har en vacker entré med stentrappa som leder in till en stor hall med pampig trappa.

Ståtlig herrgård i nyrenässans kan bli din

Just nu är en av Uppsalas vackraste 1700-tals herrgårdar till salu, dessutom med möjligheter till jakt, åkerjord, ett par torp – allt för ett tvättäkta gårdsliv.

Strax norr om Uppsala ligger Jällsta Herrgård med anor från 1700-talet. Egendomen omfattar drygt 160 ha. Den nuvarande herrgårdsbyggnaden som omfattar 600 kvm är uppförd år 1904 i påkostad nyrenässans med många vackra detaljer bevarade. Stora luftiga salonger, en takhöjd om 3,6 meter, vackra pardörrar, bröstpaneler och 9 fungerande kakelugnar. Allt detta finns kvar efter en nyligen genomförd totalrenovering.

Från stora salongen/matsalen sker utgång till en glasveranda/vinterträdgård.

Från stora salongen/matsalen sker utgång till en glasveranda/vinterträdgård.

jallsta10 jallsta9 jallsta8 jallsta7 jallsta6 jallsta5 jallsta4 jallsta3

Fastigheten säljs av Eklund Stockholm New York

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.