Nyfiken på vagnskörningen? Hovstallet välkomnar till H.M. Konungens hovstall, en speciell miljö mitt i centrala Stockholm.

Nyfiken på vagnskörningen? Hovstallet välkomnar till H.M. Konungens hovstall, en speciell miljö mitt i centrala Stockholm.

Nyfiken på… är en programserie där kungliga Slottet bjuder in mindre grupper till samtal, visningar och musik i salar, rum och lokaler som sällan eller aldrig visas för allmänheten. Temakvällar presenteras under året både på Hovstallet och Kungliga slottet.

På Kungliga slottet får man bland annat besöka slottsvinden, Karolinska gravkoret och konservatorernas ateljéer. Vi tittar också närmare på drottning Hedvig Eleonoras samling av konstföremål och prinsessan Lilians kläder i dräktutställningen.

Hovstallet.+Kungahuset.se.+Foto+Alexis+Daflos+1

Den 23 april kl 18.00-19.30 kan den som vill möta en av Hovstallets kavaljerskuskar som visar och berättar om körningen med häst och vagn. På Hovstallet finns en unik vagnpark av paradkupéer, kalescher och landåer. Denna kväll besöker man vagnhallen och visar med hjälp av ett par av Hovstallets hästar, hur körningen med häst och vagn går till.

Endast förköp av biljett, för bokning av biljett klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta till Hovstallet

NUVARANDE Temakväll på Hovstallet
NÄSTA Nu är butlern på modet igen