Stadra herrgård speglar sig i sjön Greckens stilla vatten.

Stadra herrgård speglar sig i sjön Greckens stilla vatten.

Upplev teater på sagolika Stadra

Av Ann Källman Foto: Klas Sjöberg
Från sagoskimrande barndomsminnen till fantasieggande teateruppsättningar. På Stadra herrgård i Västmanland går fiktion och verklighet hand i hand. I det forna stallet har ett av gårdens fyra syskon öppnat en teater och varje sommar uppförs här en nyskriven pjäs.

STADRA2

Från Stadras veranda har man en vidsträckt utsikt över sjön. Det är en rofylld plats med snickarglädje och vitmålade möbler från 1900-talets början. Olivträd och citronträd i krukor bidrar också till trivseln.På framsidan av huvudbyggnadens fasad står årtalet 1760. På den tiden bestod Stadra av en timrad, rödmålad byggnad. Vid sekel-skiftet 1900 fick huset en reveterad fasad och förvandlades till den gård som står här i dag.

Stallet från 1875 är ombyggt till teater med 150 sittplatser. Varje sommar ges en ny pjäs p Stadrateatern. I sommar uppförs den nyskrivna pjäsen Stadramålarna – en scenisk tavla av Johan Bernander.

För mer information och bokning gå in på: www.stadrateater.se

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:
Alf Wallanders vas eller blomkruka i flintgods med slingrande tistelmotiv är från 1895. Foto: A. Brandeker

Nu visar Thielska galleriet art nouveau från Rörstrand

I dagarna har vårens utställning öppnat på Thielska galleriet i Stockholm. Den heter ”Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920” och pågår till den 4 juni.

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

På mässan finns som vanligt massor av spännande montrar. Foto Per Myrehed

Snart börjar Antikmässan i Älvsjö

Den 16–19 februari är det dags för årets antikmässa i Älvsjö, nu för 40:e gången. På Nordens största antikmässa hittar du antikviteter, modern design, konst och mycket annat.

Utställningen på Åmells pågår till och med den 24 februari.

Ny utställning om svensk skulptur från fem sekler

Den 4 februari öppnar utställningen Tredimensionellt på Åmells konsthandel i Stockholm. Det blir en spännande presentation av svensk skulptur i olika material och från skilda epoker, allt från klassiska vita marmorskulpturer till modernistiska reliefer.

Kronprinsparet Oskars och Josefinas vigselakt i Storkyrkan 1823. Detalj av Per Krafft d.y:s målning. Foto: Alexis Daflos/Kungl. Hovstaterna

En brud för kung och fosterland – föredrag på Kungliga slottet

På lördag den 28 januari fortsätter bröllopstemat i årets föredragsserie på Kungliga slottet.