© SIHH 2015

© SIHH 2015

Urläckert i Genève

Av Elin Olsson
25-årsjubilerande Salon International de la Haute Horlogerie pågår just nu i Genève, Schweiz. Mellan den 19:e och 23:e januari kan du njuta av urkreationer från hela världen och dess skapare som presenterar sina nya verk och framtidsvisioner.

Denna exklusiva mässa startade 1991 i en blygsam skala och har till i dag växt sig stor och representerar kvalitet, kompetens och äkthet inom urmakarkonsten världen runt. Här hittar du ledande firmor som Cartier, Mont Blanc, Van Cleef & Arpels, Vacheron Constantin.

SIHH1

© SIHH 2015

SIHH2

Cartier. © SIHH 2015

SIHH4

Iwc. © SIHH 2015

SIHH5

Piaget. © SIHH 2015

SIHH6

Parmigiani.© SIHH 2015

 

Läs också:

Konstshopping i London

Se Peter Paul Rubens i London

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.