Passa på att julhandla i slottsbutiken. Här finns dukning, textil, pepparkakor och mycket mer.

Passa på att julhandla i slottsbutiken. Här finns dukning, textil, pepparkakor och mycket mer.

Välklingande julsång på Gripsholms slott

Kjell Andersson Lagergren
Välkommen till julkonsert med Stockholms studentsångare på Gripsholms slott på lördag den 17 december.

Stockholms stundentsångarförbund är med sitt 50-tal aktiva sångare den främsta manskören i Stockholm. Kören förknippas framför allt med de traditionella vår- och julkonserterna, men turnerar också flitigt i Europa och Japan, samt naturligtvis i Sverige.

Dirigenten Pelle Olofson examinerades från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Pelle har skapat och framfört musik i de mest skilda sammanhang: Kungliga operan, Melodifestivalen, Nobelfesten och Folkoperan. Han är även dirigent för Stockholms akademiska damkör, Lilla kören, Adolf Fredriks kammarkör och Adolf Fredriks gosskör.

Solisten Mikael Bellini betraktas som Skandinaviens främsta countertenor och har en bred repertoar som sträcker sig från renässans till 1900-talsmusik. Mikael är medlem i vokalensemblen Lamentabile Consort och Stockholms kammarkör. Han är en flitigt anlitad sångare i operaföreställningar, oratorier och konserter.

Den 17 december kl. 14–16 är det också extra öppet i slottsbutiken på Gripsholm, i samband med julkonserten.

Plats: Rikssalen på Gripsholms slott.

Tid: Lördag den 17 december kl. 16.

Läs mer

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Slott, Kungligt, Musik
Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.

”Birger jarl är det närmaste vi kommer en landsfader”. På bilden tolkad av Erik Dahlberg ur Suecia Antiqua et Hodierna.

Hör föredrag om Birger jarl på Gripsholms slott

Gripsholms slott gästas på lördag den 18 mars av författaren och historieprofessorn Dick Harrison. Han berättar om Birger jarl och det svenska rikets uppkomst: ”Om vi vill förstå Sverige kommer vi inte runt Birger jarl!”.

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Kursen anordnas på Tjolöholms slott, byggt i renässansstil i början av 1900-talet. Foto: Tjolöholms slott

Kurs i housekeeping på Tjolöholms slott

På Tjolöholms slott anordnas den 27 mars en endagskurs i housekeeping – att städa och vårda på rätt sätt i historiska hus. Den leds av Lisa Nilsen som också medverkar i Gods & Gårdar nr 3/2017.