Passa på att julhandla i slottsbutiken. Här finns dukning, textil, pepparkakor och mycket mer.

Passa på att julhandla i slottsbutiken. Här finns dukning, textil, pepparkakor och mycket mer.

Välklingande julsång på Gripsholms slott

Kjell Andersson Lagergren
Välkommen till julkonsert med Stockholms studentsångare på Gripsholms slott på lördag den 17 december.

Stockholms stundentsångarförbund är med sitt 50-tal aktiva sångare den främsta manskören i Stockholm. Kören förknippas framför allt med de traditionella vår- och julkonserterna, men turnerar också flitigt i Europa och Japan, samt naturligtvis i Sverige.

Dirigenten Pelle Olofson examinerades från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Pelle har skapat och framfört musik i de mest skilda sammanhang: Kungliga operan, Melodifestivalen, Nobelfesten och Folkoperan. Han är även dirigent för Stockholms akademiska damkör, Lilla kören, Adolf Fredriks kammarkör och Adolf Fredriks gosskör.

Solisten Mikael Bellini betraktas som Skandinaviens främsta countertenor och har en bred repertoar som sträcker sig från renässans till 1900-talsmusik. Mikael är medlem i vokalensemblen Lamentabile Consort och Stockholms kammarkör. Han är en flitigt anlitad sångare i operaföreställningar, oratorier och konserter.

Den 17 december kl. 14–16 är det också extra öppet i slottsbutiken på Gripsholm, i samband med julkonserten.

Plats: Rikssalen på Gripsholms slott.

Tid: Lördag den 17 december kl. 16.

Läs mer

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Slott, Kungligt, Musik
Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

kniv kockkniv husgeråd kök tävling

Vinn exklusiv kniv för framgång i köket

Med rätt utrustning blir kökslivet lättare! Nu kan du som läser Gods & Gårdar vinna en lyxig proffskniv. För att ha chans att vinna måste du svara rätt på frågan och dessutom ange en motivering till varför just du ska ta hem priset! Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss […]

Exklusiv häcksax för fröjdefullt trädgårdsarbete

Var med och tävla! Smart häcksax kan bli din

Rusta dig för trädgårdshösten! I vår tävling kan du vinna en avancerad häcksax som hjälper dig på traven.Läser in…         Om tävlingsvillkor, PUL och cookies Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga uppdateringar om tävlingen! Kommentarer Kommentera

Kärleken till den skimrande pärlan spelar en dominerande roll i smyckeshistorien. Foto: Kungl. Hovstaterna

Lär mer om smyckehistoria på Kungliga slottet

På lördag den 1 april berättar fil. dr Göran Alm om smyckehistoria från renässans till nutid. Platsen är Kungliga slottet.

På Antikmässan i Brösarp finns massor av spännande föremål i ursprungligt skick.

Snart dags för Antikmässan i Brösarp

Helgen den 31 mars till 2 april är det dags för Antikmässan i Brösarp. Återigen kommer den lilla byn på Österlen att invaderas att tusentals antikintresserade som vandrar runt och besöker de olika mässlokalerna.