Foto: Johan Annerfelt.

Foto: Johan Annerfelt.

Äntligen antikmässa!

Av Elin Olsson
Nu är det dags för Antikmässan! Bege dig till Stockholmsmässan och möt 250 utställare med antikviteter, modern design, konst, vintage, kuriosa och byggnadsvård.

Antikmässans temat i år är Uppdukat med tanke på hur vi dukar upp till måltider i vårt hem för att glädja både oss själva och dessutom för att välkomna besökare. Prata med experter, lyssna på intressanta föredrag och se inspirationsutställningar. Mässan öppnar torsdag den 12 februari.

Foto: Johan Annerfelt.

Foto: Johan Annerfelt.

 

Läs också:

Praktfull porträttkonst x 2

Se starkt måleri på Tate Modern

Upplev Sixtinska kapellet i 3D

 

Kommentarer

Kommentera

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.