STRANDVERKET1

Förgyll sommaren i Marstrand

I Marstrand kan du förgylla sommaren med antikviteter och filmstjärneglamour. På antikmässan utlovas kända profiler från TV och svenskt måleri, ostindiskt porslin och exklusiva diamantsmycken. Samtidigt pågår en utställning om Ingrid Bergman.

För fjärde året i rad arrangeras antikmässa
i Marstrand. Under dagarna 31 juli–
2 augusti sjuder den anrika semesterbyn av båtliv och kulturhändelser.

– Det finns en sådan potential här på västkusten, säger Angelica Fahlström, en av initiativtagarna till mässan. Vi har våra fantastiska kulturbåtar, flera prisbelönta
restauranger och i år händer det extra mycket.

 

Kända profiler från SVTs program Antikrundan finns på plats. Björn Gremner från Antik West i Göteborg erbjuder vackert blåvitt ostindiskt porslin och Jan Ribbhagen säljer exklusiva diamantsmycken som gnistrar i kapp med det glittrande havet. Konsthandlare Claes Moser medverkar med svenskt måleri och konstverk av västkustens kolorister
finns till salu hos Fahlnaes Konsthandel.

Samtidigt som mässan pågår hyllas
skådespelerskan Ingrid Bergman med
en jubileumsutställning på konsthallen Strandverket.  Detta med anledning av att hon skulle ha fyllt 100 år den 29 augusti 2015. Ingrid Bergman hade starka kopplingar till Bohuslän. Hon tillbringade över tjugo somrar på västkusten.

– Ingrid Bergman älskade att vistas i Bohuslän under somrarna, berättar Mia Kristiansson Klein, verksamhetschef på Strandverket.

Fram till den 27 september visas
den kronologiska utställningen med
ikoniska bilder av filmstjärnan tagna av världsberömda fotografer. Utställningen kommer sedan att visas på Millesgården
i Stockholm.

Kommentarer

Kommentera

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker – och kakelugnar.

Gustaviansk bankettsoffa från 1700-talets slut tog sig till 21 000 kr hos Bukowskis.

Sköna stolar

Sköna stolar, snygga soffor, banketter och taburetter.
Hetast bland antika sittmöbler är bergèren och baljfåtöljen.

Karin Laserow är programledare i Bytt är bytt.

Karin Laserow stortrivs i TV-rutan

Antikhandlaren Karin Laserow gillar sin roll som programledare i Bytt är bytt på torsdagar i TV4.

1960-talsbrosch med safirer, turkoser och briljantslipade diamanter gick för 14 700 kr på Vintage och Juveler på Bukowskis.

Elegant vintage

Chanel, Dior, YSL och Lanvin är numera lika välkända namn som Haupt, Iwersson och Ståhl i auktionskatalogerna. Lyxig vintage är hett!