Auguste Rodins Kyssen på Glyptoteket. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Auguste Rodins Kyssen i ny ljussättning på Glyptoteket. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Nytt ljus på Glyptoteket

Av Jonas Dahl
Carl Jacobsen var Danmarks kanske störste mecenat genom tiderna och hans stora samling skulptur lade grunden till Ny Carlsberg Glyptotek, även kallat Glyptoteket, i Köpenhamn. Museet är nyrenoverat och har fått ny ljussättning för att lyfta fram verken. Just nu visas utställningen Från block till kropp med mer än 125 verk ur samlingarna. Från block till kropp pågår 21 mars-31 december, 2015.

Läs mer om utställningen här.

Ny Carlsberg Glyptotek är nyrenoverat. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Ny Carlsberg Glyptotek är nyrenoverat. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Les Bourgeois de Calais av Auguste Rodin på Glyptoteket. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Les Bourgeois de Calais av Auguste Rodin på Glyptoteket. Foto Ana Cecilia Gonzalez

Se barockens undre värld på Le Petit Palais i Paris. Läs mer här.

Läs om succéutställningen Late Rembrandt på Rijksmuseum i Amsterdam.

Upplev Mauritshuis i Haag som gästas av The Frick Collection från New York.

Besök Bryssel och utställningen Faces then.

 

Kommentarer

Kommentera

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.