Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

Foto: Klas Sjöberg
I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljong på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier.
Vardagsrum möblerat av Erik Edelstam från L.Edelstam Konst & Antikviteter.

Vardagsrum möblerat av Erik Edelstam från L.Edelstam Konst & Antikviteter.

BORGEN7

Samma år som kung Karl XIV Johan kröntes, 1818, började han uppföra Kungliga Borgen på Gärdet. Arkitekten Fredrik Blom var den som förverkligade kungens vision genom att rita ett demonter- och flyttbart hus. Den utsedda platsen, kullen i väster, kallades Drottningberget och var noga vald, därifrån kunde Karl XIV Johan överblicka de militära övningarna som kunde pågå veckovis på Ladugårdsgärdet. Borgen användes också till festligheter, här anordnades både baler och supéer. För att fler gäster skulle rymmas reste man tält på det platta taket. Idag är Kungliga Borgen en populär festlokal, perfekt att hyra för alla olika slags kalas och event som till exempel bröllop och dop. Det arrangeras även konserter på Borgen.

Vill du boka Kungliga Borgen eller läsa mer: www.kungligaborgen.com 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.