Karin Laserow är programledare i Bytt är bytt.

Karin Laserow är programledare i Bytt är bytt.

Karin Laserow stortrivs i TV-rutan

Av Sofia Silfverstolpe Foto Helene Toresdotter
Antikhandlaren Karin Laserow gillar sin roll som programledare i Bytt är bytt på torsdagar i TV4. Det är ett fartfyllt program där högsta vinsten är en halv miljon kronor – men har man otur och gissar fel kan det sluta med 500 kronor.

Karin, på vilket sätt skiljer sig höstens säsong av Bytt är bytt från den tidigare?

– Förra omgången var det premiär, nu har formen satt sig och programmet blivit ännu bättre. Dessutom är det två kändispar som tävlar tillsammans vilket ger en extra touch.

Vågar du avslöja någon rolig anekdot från inspelningarna?

– Ja, jäklar, ett felsteg vid en inspelning och det klirrade till i en glasskulptur av Vicke Lindstrand vilket gav ett sus i publiken.

Hur är det att arbeta med Renée Nyberg?

– Helt fantastiskt för en novis som jag. Hon är superproffsig och supporterande. Renées erfarenhet har gett mig trygghet och det är en härlig känsla. Jag tycker att vi kompletterar varandra, kanske ännu mer nu än förra gången.

Hur kan du veta allt om antikviteter?

– Vissa saker ligger mig varmare om hjärtat och ryms inom mitt kompetensområde. Andra saker måste jag förstås läsa på om. I takt med programmet utvecklas jag hela tiden och det är också det som är så himla roligt.

Karin inreder gärna med antikviteter mot svart och vitt, för att skapa effekt.

Karin inreder gärna med antikviteter mot svart och vitt, för att skapa effekt.

Vad tycker du att antikviteter gör för en inredning?

– Att blanda gammalt och nytt ger alla inredningar en skön och dynamisk atmosfär. Personligen möblerar jag gärna mot vitt, svart eller rött, då tycker jag att föremålen kommer bäst till sin rätt.

Vad skulle du ta med dig om det började brinna hemma?

– Först det levande och sedan skulle jag rädda mina franska kandelabrar i förgylld och brännförgylld brons. Jag har en känslomässig relation till kandelabrarna som skänker stämning både till vardag och till fest.

Är det något annat som du är särskilt förtjust i?

– Blåvitt kinesiskt porslin. Jag älskar sten, allt från porfyr till gråsten. Mahogny är en annan favorit. Helt otroligt att det är så billigt.

 

Se senaste programmet här https://www.tv4play.se/program/bytt-är-bytt

Läs mer på http://www.tv4.se/bytt-är-bytt

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.

Hallwylska museet. i Stockholm visade i höstas en privatsamling med bland annat kaméer. De fint mejslade gestalterna som träder fram ur medaljongen är åtråvärda för samlare

5 heta smyckestrender

En kysk kamé det är nästa stora trend i smyckeskrinet. Det spår trendanalytiker. Här är fem heta smyckestips för dig som gillar antikt & vintage.