Japansk 6-delad vikskärm med modern kalligrafi på bladguld, Sofu Teshigahara, finns hos Antoine Broccardo, Alb Antiques Gallery.

Japansk 6-delad vikskärm med modern kalligrafi på bladguld, Sofu Teshigahara, finns hos Antoine Broccardo, Alb Antiques Gallery.

Konst + design i Paris

Av Jonas Dahl
Mässan PAD, Pavillon des Arts et du Design, har etablerat sig som Europas kanske främsta marknadsplats för modern konst och design. Mässan sker i Tuilerieträdgården i Paris, 26-29 mars. Från Sverige deltar Modernity som ägs av Isaac Pineus och Andrew Duncanson. Den senare sitter i år även i mässans urvalskommitté. Den brittiska versionen av mässan, PAD London, sker 14-18 oktober på Berkeley Square.

Läs mer om PAD Paris här.

Läs mer om PAD London här.

Läs mer om Modernity.

Galleristen Maria Wettergren representerar Mathias Bengtsson som har gjort bordet Growth Table av massiv valnöt. Foto © Martin Scott Jupp

Galleristen Maria Wettergren representerar Mathias Bengtsson som har gjort bordet Growth Table av massiv valnöt. Foto © Martin Scott Jupp

Galerie d’En Face visar ”On the Seine” (Simone d’Aillencourt),  Melvin Sokolsky, 1963.

Galerie d’En Face visar ”On the Seine” (Simone d’Aillencourt), Melvin Sokolsky, 1963.

Se barockens undre värld på Le Petit Palais i Paris. Läs mer här.

Läs om succéutställningen Late Rembrandt på Rijksmuseum i Amsterdam.

Upplev Mauritshuis i Haag som gästas av The Frick Collection från New York.

Besök Bryssel och utställningen Faces then.

 

Kommentarer

Kommentera

Grand Antiques i Skeppsholmens sköna Eric Ericssonhall Foto Elisabeth Toll

Upplev Grand Antiques 2017 med oss på Gods & Gårdar!

Ett unikt erbjudande – nu bjuder vi in till en inspirerande dag med Gods & Gårdar på Grand Antiques! Lyssna till Sveriges främsta antikexperter, njut av en god lunch och se den exklusiva antikmässan i sällskap med Pontus Silfverstolpe. Den 9 november bjuder vi in till en dag full av kunskap, skönhetsupplevelser och inspiration. Boka […]

Nominerade till Årets förnyare: C/O Stockholm, magasinet Scandinavian Retro och Modernisten.com.

De kan vinna The Collector’s Award!

Nu är nomineringarna till årets antikpriser klara! Här är de nio samlare, antikhandlare och nydanare som har chansen att ta emot ett pris vid galakvällen på Antikmässan den 16 februari.

Så fick den gamla gården åter liv igen

På Skansen döljer det sig en riktigt unik 1700-tals pärla, Tottieska malmgården som har genomgått en omfattande restaurering sedan år 2012, hade i helgen speciellt öppet i samband med Skansens 125års firande under tisdagen. Det finns än mycket kvar att göra med möblering och dekoration, spännande blir det att se slutresultatet då de öppnar åter i 2018. Bland […]

Kungliga Borgen ligger på Ladulåsgärdet i Stockholm.

Kalasfint på Kungliga Borgen

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

SIGER1

Samlaren på Siger

De äldsta delarna av gotlandsgården Siger byggdes på 1700-talet. Här bor Joakim Hansson, finlandssvensk konsthistoriker och antikvarie, med en unik samling antikviteter, böcker - och kakelugnar.